De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen © Bollen

Dieven forceren achterdeur maar raken woning niet binnen

 1. De coronacijfers in Landen van maandag 12 oktober

  De coronacij­fers in Landen van maandag 12 oktober

  In Landen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 16 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Landen komt dat getal nu op 99 te liggen. Landen heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Linter voert waardebonnen in voor kwestbare doelgroepen én om lokale economie te ondersteunen

  Linter voert waardebon­nen in voor kwestbare doelgroe­pen én om lokale economie te ondersteu­nen

  De gemeente Linter lanceert een waardebonsysteem. “De bedoeling hiervan is enerzijds de versterking van de koopkracht van huishoudens die omwille van de coronacrisis serieus inkomensverlies leden of al met een laag inkomen moesten rondkomen. Anderzijds om lokale handelszaken en organisaties te steunen die evenzeer door de coronacrisis zijn getroffen”, zegt burgemeester Marc Wijnants.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery