Zwerfkatten worden gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd en weer vrijgelaten in hun vertrouwde omgeving.
Volledig scherm
Zwerfkatten worden gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd en weer vrijgelaten in hun vertrouwde omgeving. © stad Landen

Dierenasiel St.-Truiden en stad Landen, een ‘geknipte’ samenwerking

LandenLanden voert sinds 31 januari 2006 een diervriendelijk zwerfkattenbeleid. Deze diertjes worden gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd en weer vrijgelaten in hun vertrouwde omgeving. Deze campagne verliep in samenwerking met een lokale dierenarts. Vanaf 1 februari 2022 vervalt deze samenwerking en sluit Landen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst af met het dierenasiel van Sint-Truiden. 

  1. Landen wil een voorbeeld zijn voor het onthardings- en vergroeningsbeleid : “Groenblauwe dooradering in de bebouwde ruimte”
    PREMIUM
    Landen

    Landen wil een voorbeeld zijn voor het onthar­dings en vergroe­nings­be­leid : “Groenblau­we doorade­ring in de bebouwde ruimte”

    In juni 2021 werd de projectoproep ‘Groenblauwe dooradering in de bebouwde ruimte’ gelanceerd. De Vlaamse Regering investeert ruim 9,5 miljoen euro in groenblauwe dooraderingsprojecten die dit jaar opgestart worden. Een commissie van deskundigen beoordeelde 39 aanvragen en selecteerde uiteindelijk tien projectvoorstellen, die een subsidie en bijhorende begeleiding voor het Groenblauw dooraderingsproject krijgen. Landen werd geselecteerd als één van de ambitieuze Vlaamse steden en gemeentes die een voorbeeld willen zijn voor het onthardings- en vergroeningsbeleid van de Vlaamse Regering en de Blue Deal.