V.l.n.r: Peter Van Impe (zaakvoeder architectenbureau AST77), Liesbeth Vanderloock (teamleider De Kringwinkel Hageland), Paul Stessens (directeur De Kringwinkel Hageland) en bevoegd schepene Eddy Vandebosch (L'anders).
Volledig scherm
V.l.n.r: Peter Van Impe (zaakvoeder architectenbureau AST77), Liesbeth Vanderloock (teamleider De Kringwinkel Hageland), Paul Stessens (directeur De Kringwinkel Hageland) en bevoegd schepene Eddy Vandebosch (L'anders). © Bollen

De Kringwinkel Hageland breidt uit met pop-up “PLUS” in Landen

LandenVanaf september breidt de Kringwinkel Hageland uit met een heuse pop-up in Domein 't Park in Landen. “De nieuwe winkel draagt de naam Kringwinkel PLUS en geeft perfect weer waarvoor De Kringwinkel in de toekomst wil staan”, klinkt het. 

 1. Minister Peeters maakt 370.000 euro vrij voor bewakingscamera’s op snelwegparking Walshoutem
  PREMIUM
  Landen

  Minister Peeters maakt 370.000 euro vrij voor bewakingscamera’s op snelwegpar­king Walshoutem

  Begin deze week kaartten bewoners en het gemeentebestuur van Landen nogmaals de problematiek rond transmigranten in de regio aan. De grootste overlast bevindt zich voornamelijk aan het afrittencomplex en de snelwegparking in Walshoutem. Gino Debroux (L’anders), burgemeester van Landen, gaf te kennen dat de parking door een gebrek aan veiligheidsvoorzieningen transmigranten zou aantrekken. Bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) liet weten dat er in 2020 al plannen waren om de situatie aan te pakken en nog tijdens deze legislatuur zal investeren in aangepaste veiligheidsinfrastructuur.
 1. Door wateroverlast getroffen Linter krijgt bezoek van minister Verlinden
  Linter

  Door waterover­last getroffen Linter krijgt bezoek van minister Verlinden

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bezocht vrijdag het door wateroverlast getroffen gebied in Linter. Op doorreis naar Luik nam de minister de tijd om poolshoogte te nemen in de Getevallei, die bijzonder zwaar getroffen werd door het noodweer. Zo is zowel de Kleine als Grote Gete buiten haar oevers getreden in Linter. Om de schade aan woningen te beperken, werd in overleg met de VMM (Vlaamse Milieumaatschappij) een bres geslagen in de oever van de Grote Gete in Drieslinter. Dat ontlastte de druk op de Gete zowel in Linter als verder stroomafwaarts. De minister stak de getroffenen een hart onder de riem en nam de tijd om met heel wat inwoners te spreken over de wateroverlast.
 2. Burgemeester terecht fier op inwoners die tal van goederen inzamelden via Linter Helpt
  Linter

  Burgemees­ter terecht fier op inwoners die tal van goederen inzamelden via Linter Helpt

  De burgemeester en het bestuur van Linter is met recht en rede fier op hun inwoners. tijdens de actie Linter Helpt konden inwoners kledij en tal van goederen binnenbrengen in De Linde. Vandaag brengt de burgemeester, na samenspraak met de gouverneur van Luik, Hervé Jamar, deze spullen zelf naar een depot in Sart-Tilmant. Van daaruit zal men de goederen verdelen aan de door de watersnood getroffen inwoners.