Beeldhouwer Wilfried de Cock met zijn kunstwerk 'mimesis' in betere tijden, toen vandalen het werk nog niet hadden beschadigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeldhouwer Wilfried de Cock met zijn kunstwerk 'mimesis' in betere tijden, toen vandalen het werk nog niet hadden beschadigd. © Wilfried De Cock

Beeldhouwer restaureert eigen kunstwerk na herhaaldelijk vandalisme, maar weigert gemeenschapsgeld: “Ik wil niet dat de Landenaar opdraait voor iets wat hij niet heeft gedaan”

Landen“Mijn werk is al eens in brand gestoken, besmeurd met olieverf en zelfs met hamer en zaag bewerkt. Vorige week stelde ik vast dat ook de latten van de zitbank waren kapot getrapt”, zegt Wilfried de Cock. De maat is voor hem meer dan vol. Daarom besloot hij om het heft in eigen handen te nemen en de restauratiewerken voor zijn rekening te nemen. “Ik heb mijn hart en ziel in dit werk gestoken. Het doet pijn om het besmeurd te zien en ik vraag me af wat de daders drijft. Anderzijds wil ik niet dat anderen opdraaien voor iets wat ze niet hebben gedaan”, licht De Cock toe.”

  1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
    Play

    Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

  2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
    Play

    De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee