Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGA

58 euro boete voor wie met gewone wagen op laadpunt parkeert

LandenEr duiken steeds meer laadpalen voor elektrische wagens op in Landen. In de hele stad zijn er op dit moment al zeven verschillende laadpunten, maar daar horen ook specifieke verkeersregels bij.

 1. Man in levensgevaar nadat hij bijna verdrinkt in Plopsaqua
  7

  Man in levensge­vaar nadat hij bijna verdrinkt in Plopsaqua

  Een man verkeert in levensgevaar nadat hij bijna verdronk in waterpretpark Plopsaqua in Hannuit, net over de grens met het Vlaams-Brabantse Landen. Het slachtoffer werd volgens Plopsa door redders uit het water gehaald en gereanimeerd. Toch vond de vrouw van het slachtoffer dat ze te laat ingrepen. Ze diende een klacht in. Het parket van Luik meldt aan persagentschap Belga dat een pv is opgesteld voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar.
 2. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Xander (17) mag op stage bij gerenommeerd Zwitsers nucleair onderzoekscentrum: “Ooit hoop ik een baanbrekende bijdrage te leveren aan de wetenschap”
  PREMIUM
  Landen

  Xander (17) mag op stage bij gerenom­meerd Zwitsers nucleair onderzoeks­cen­trum: “Ooit hoop ik een baanbreken­de bijdrage te leveren aan de wetenschap”

  Plaatsen we Xander Dewulf ooit in het illustere rijtje van Albert Einstein en Nikola Telsa? Het zijn alvast enkele inspiratiebronnen van de 17-jarige leerling van Campus D’Hek in Landen waar hij wiskunde-wetenschappen volgt. Met zijn stageplek aan het grootste Europese nucleaire onderzoekscentrum CERN in Genève (Zwitserland) komt hij weer enkele stappen dichter bij zijn droom: een baanbrekende bijdrage leveren aan de wetenschap. Zondag zet hij samen met 23 Belgische gegadigden koers richting Zwitserland. Wij konden hem voor zijn vertrek nog even strikken voor een gesprek. “Misschien kom ik wel terug met inzichten waarmee ik sommigen hun vertrouwen in de wetenschap kan herstellen”, klinkt het.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.