De buschauffeur, een 29-jarige man uit Tienen, raakte ernstig gewond in het aangezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De buschauffeur, een 29-jarige man uit Tienen, raakte ernstig gewond in het aangezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis. © Bollen

18-jarige verdachte naar rechter voor slagen aan buschauffeur

Landen/TienenEen busrit tussen Landen en Tienen liep vrijdag rond 12.40 uur uit de hand. Omdat de buschauffeur voorlag op schema, besloot hij even halt te houden in de Brouwerijstraat in Landen én de vervoersbewijzen van de twee passagiers te controleren. Eén passagier, een 18-jarige jongen uit Landen, had geen geldig vervoersbewijs. 

 1. INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemeester na Veerle Heeren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemees­ter na Veerle Hee­ren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”

  Zo gegeerd de burgemeesterssjerp meestal is, zo ‘vies' is men er tegenwoordig van in Sint-Truiden. Het tricolore lint verloor na de Heeren-saga al zijn glans, maar er ligt een pak werk op de plank. Jelle Engelbosch (N-VA) draagt de sjerp nu tijdelijk als waarnemend burgemeester, terwijl er ook een audit tegen hem loopt. “Ik weet dat er mij niks te verwijten valt.”
 2. Van de Plantentuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van de Planten­tuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Bra­bant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het begijnhof in Diest tot Ter Kamerenbos in Elsene: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Bezoek de wijken met volkse bijnamen in hartje Landen tijdens de Open Monumentendag
  Landen

  Bezoek de wijken met volkse bijnamen in hartje Landen tijdens de Open Monumenten­dag

  Landenaars bedenken wel vaker een bijnaam voor een nieuw aangelegde woonwijk. Hun inspiratie zoeken ze steevast in de internationale politiek, een populaire TV-reeks of het lokale dialect. Wist je dat de voormalige kinderkribbe in Dallas lag? En onlangs moest je naar Guantánamo om de ‘stoel’ van TV één te vinden. Tijdens de Open Monumentendag laten we u kennis maken met de oude en nieuwe woonwijken met volkse bijnamen in hartje Landen: Oud-Korea, Nieuw-Korea, Libanon, Dallas, Cuba, Vietnam, Guantánamo, Afghanistan en TFabrik.