1. Herinrichting Steenweg op Sint-Truiden voor meer fiets- en rijcomfort en hogere verkeersveiligheid in Walshoutem en Wezeren: “De onteigeningsplannen worden nu opgemaakt”
  Landen

  Herinrich­ting Steenweg op Sint-Trui­den voor meer fiets- en rijcomfort en hogere verkeers­vei­lig­heid in Walshoutem en Wezeren: “De onteige­nings­plan­nen worden nu opgemaakt”

  Wegen en Verkeer plant een volledige herinrichting van de Steenweg op Sint-Truiden (N80) tussen de Bormansstraat in Walshoutem en de Steenweg op Sint-Truiden in Gingelom. Het project loopt over een afstand van 3 km en omvat nieuwe fietsinfrastructuur, de aanpassing van een aantal kruispunten en nieuwe parkeerzones en de heraanleg van de rijweg. Tegelijkertijd zal Fluvius een gescheiden rioleringsstelsel voorzien.
 2. Bestuur Landen werkt aan maatregelen om gevolgen van extreme weersomstandigheden op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”
  Landen

  Bestuur Landen werkt aan maatrege­len om gevolgen van extreme weersom­stan­dig­he­den op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”

  Lange droogtes en lage grondwaterstanden, korte maar extreem hevige regenval met de bijhorende overstromingen. De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, ook in Landen. Helaas zullen deze omstandigheden in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid vaker voorkomen. Lokaal bestuur Landen werkt aan maatregelen om de gevolgen hiervan zo goed mogelijk op te vangen.
 1. Landen dooft openbare verlichting ‘s nachts vanaf 1 december
  Landen

  Landen dooft openbare verlich­ting ‘s nachts vanaf 1 december

  Het energieprijzendebat is actueler dan ooit. Ook voor lokale besturen wordt de druk op de meerjarenplanning enorm. Zo betaalde Landen bijvoorbeeld in 2021 ongeveer 130.000 euro voor de straatverlichting, terwijl de kosten voor 2022 op 465.000 euro worden geraamd. Landen neemt maatregelen om de toenemende energiekosten aan te passen. De gemeente zal vanaf 1 december de lichten doven tussen 23 uur en 5 uur, behalve vrijdag- en zaterdagnacht.
 1. In de file staan is voortaan wat aangenamer door eerste mural in straatbeeld
  Tienen

  In de file staan is voortaan wat aangenamer door eerste mural in straat­beeld

  Je hebt het misschien al gemerkt, maar de betonnen muur aan de Bergévest krijgt een kleurtje; of kleurtjes.... Stilstaan in je auto aan en kruispunt (of in de file staan), dat is nu juist een plezier door het zicht op een prachtige muurschildering. Met passie voor street art wist Treepack dit project in Tienen tot realisatie te brengen. De eerste mural in onze stad is nog niet helemaal klaar, maar je kan toch al een plantenstreng verweven met water herkennen, samen met enkele andere dieren.
 2. Gezinsuitbreiding bij STVV: Binkie wordt vader van 1.000 schattige mini-Binkies
  Sint-Truiden

  Gezinsuit­brei­ding bij STVV: Binkie wordt vader van 1.000 schattige mi­ni-Bin­kies

  Een stevige gezinsuitbreiding bij de STVV-familie: clubmascotte Binkie en zijn echtgenote Binkini werden de fiere ouders van 1.000 mini-Binkies. De knuffelbeertjes vieren hun ‘babyborrel’ tijdens de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem, maar je kan hen vanaf vandaag al ontdekken in de fanshop en webshop van STVV. Doelman Jo Coppens overhandigde de eerste Binkie-knuffel op Stayen aan Jules Stiers, één van de jongste abonnees van de club.
 3. Blue Deal levert investeringssteun voor Sint-Truiden op
  Sint-Truiden

  Blue Deal levert investe­rings­steun voor Sint-Trui­den op

  Op 25 november kende de Vlaamse Regering investeringssteun toe aan 11 projecten die sterk inzetten op waterbesparing en circulair watergebruik. Het gaat om samenwerkingen tussen meerdere partners die door uitwisseling van waterstromen beter beschermd zijn tegen droogte en waterschaarste. Ook naar Sint-Truiden vloeit heel wat steun. Zo zorgt een innovatieve publiek-private samenwerking in Sint-Truiden voor een duurzame win-win voor de betrokken partijen. Twee fruitboeren met een waterbehoefte voor de beregening van 22 hectare fruitbomen stellen er een perceel ter beschikking voor een bufferbekken. Dat bufferbekken wordt gevuld met wateroverschotten vanuit een gescheiden riolering in de buurt aangelegd door Fluvius. Ook de stad Sint-Truiden investeert mee in het bekken, waar overtollig water van de Oude Beek naar afgeleid zal worden om zo wateroverlast te vermijden.
 1. Na stad geeft ook provincie negatief advies voor moskee in Attenhoven
  Landen

  Na stad geeft ook provincie negatief advies voor moskee in Attenhoven

  Het stadsbestuur van Landen had het al gedaan, maar nu geeft ook het provinciebestuur een negatief advies op de aanvraag om in de Kalisgroenstraat in Attenhoven een moskee in te richten. “De erkenningsaanvraag van de lokale geloofsgemeenschap Nour Al Houda te Landen voldoet niet aan alle verplichtingen vermeld in artikel 7 van het Erkenningsdecreet Lokale Geloofsgemeenschappen van 22 oktober 2021”, klinkt het. De bal ligt nu in het kamp van de Vlaamse Regering, die de knoop moet doorhakken.
 2. Koninklijke Orde van de Commeduur wint Carnavalissima
  Sint-Truiden

  Koninklij­ke Orde van de Commeduur wint Carnavalis­si­ma

  Afgelopen vrijdag won de Koninklijke Orde van de Commeduur uit Sint-Truiden voor de negende keer de eerste prijs op Carnavalissima. Die vond dit jaar plaats in Hasselt. De winnaar won met de bijdrage: “Moe is men utsje”! Carnavalissima is een belangrijke liedjeswedstrijd voor carnavalsverenigingen. Het wordt een beetje beschouwd als het Limburgs Eurovisiesongfestival. Elk jaar vindt dit ergens anders plaats. De winnaar dankt componist en tekstschrijver ‘Proclameur Giani’ en carnavalsvirtuoos Steven.
 1. Generale repetitie voor de Gouden Schoen? Simon Mignolet is ‘Sportman van het Jaar’ in Sint-Truiden
  Sint-Truiden

  Generale repetitie voor de Gouden Schoen? Simon Mignolet is ‘Sportman van het Jaar’ in Sint-Trui­den

  Vrijdagavond vond opnieuw de kampioenenviering van de stad Sint-Truiden plaats. In de Trudo Sporthal bedankten het stadsbestuur en de sportraad van Sint-Truiden 325 kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar. De opvallendste trofee was voor Simon Mignolet. De doelman van landskampioen Club Brugge is torenhoog favoriet voor de Gouden Schoen en mocht nu al eens oefenen met de trofee van Sportman van het Jaar.
 2. Kinderopvang Zoutleeuw gaat mee met de tijd
  Zoutleeuw

  Kinderop­vang Zoutleeuw gaat mee met de tijd

  De voor- en naschoolse kinderopvang, georganiseerd door de stad Zoutleeuw, komt tegemoet aan de wensen en noden van haar jonge gezinnen met kinderen. Het feit dat de stad Zoutleeuw beschikt over 2 moderne en goed uitgeruste opvanglocaties is al langer gekend. “Als moderne organisatie willen we nu ook een antwoordt bieden aan de flexibiliteit die werkgevers van onze gezinnen verwachten”, zegt schepen Carine Winnen. “Ook het meer en meer toegepaste ‘telewerk’ vraagt enige versoepeling in de breng- en haalmomenten van de kinderen.”
 3. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 1. Christoff Corten werkt na sterk 2022 al aan het seizoen 2023: “Weer op alle fronten vooraan meestrijden”
  autosport

  Christoff Corten werkt na sterk 2022 al aan het seizoen 2023: “Weer op alle fronten vooraan meestrij­den”

  Christoff Corten heeft in 2022 weer twee mooie lijnen op zijn palmares bij ingeschreven. De snelle man uit Tienen werd kampioen in de Porsche Endurance Trophy en vicekampioen in de Belcar Endurance Championship en dat na onder meer twee zeges in de Porsche Endurance Trophy. Meteen is hij ook al bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2023, waarin hij weer zijn kwaliteiten als uithoudingsracer pur sang in de verf wil zetten.
 2. Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van gratis frietjes bij je reis tot korting in de apotheek: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Leuven en het Hageland

  Deze week is het Black Friday, dé dag waarop je enorme kortingen kan scoren. Ook lokale ondernemers verwennen je dezer dagen met scherpe prijzen en leuke extraatjes. Onze redactie zocht 7 plaatsen in Leuven en het Hageland waar shoppen op Black Friday echt loont. Of je nu een nieuwe outfit zoekt of al met de kerstperiode in je hoofd zit: dit zijn de strafste acties in de regio.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Opruimen van verwelkte bloemstukken op de begraafplaatsen
  Landen

  Opruimen van verwelkte bloemstuk­ken op de begraaf­plaat­sen

  Traditiegetrouw brengen vele mensen rond Allerheiligen een bezoekje aan hun overleden familieleden of geliefden op het kerkhof. In de weken voor Allerheiligen werd door de stadsdiensten extra aandacht besteed aan het onderhoud van onze begraafplaatsen. Vanaf begin december staan deze diensten ook in voor het opruimen van verwelkte bloemstukken op de begraafplaatsen. Porseleinen of stenen potten blijven uiteraard staan. Voor de mensen is het niet altijd duidelijk of een bloemstuk mag weggegooid worden, denk maar aan houten kransen, houten onderstellen of bloemstukken gemaakt van natuurlijke materialen. Heb jij een bloemstuk neergelegd dat je zeker wil behouden, dan raden we je aan om dit weg te halen vóór 5 december. Zo ben je er zeker van dat het niet wordt weggenomen door onze diensten en kan je het achteraf terugplaatsen.
 1. Zoek de 15 spiekpieten in de verschillende etalages
  Landen

  Zoek de 15 spiekpie­ten in de verschil­len­de etalages

  Heel wat kinderen konden genieten van een tweede editie van de Sint- en Pietentocht door de Stationsstraat en omgeving. De kinderen gingen op zoek naar de pakjesdief want Sinterklaas miste een zak boordevol cadeautjes. Gelukkig werd de pakjesdief snel ontmaskerd zodat de Sint alle kinderen een mooi cadeautje kan bezorgen. De kinderen leerden ook hoe ze de Sint moeten begroeten. Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de ontmoeting met Sinterklaas aan het einde van de tocht.
 1. En de prijs voor schattigste Rode Duivels-supporter gaat naar... de vijfjarige Quicca!
  Sint-Truiden

  En de prijs voor schattig­ste Rode Dui­vels-supporter gaat naar... de vijfjarige Quicca!

  Duizenden Belgen zaten vanavond achter hun tv-scherm gekluisterd om de Rode Duivels te zien winnen tegen Canada. Moeizaam weliswaar, maar de vele aanmoedigingen, het nagelbijten en de vreugdekreten zullen ongetwijfeld geholpen hebben. Over wie de prijs van schattigste supporter van de Belgen wint, is echter geen twijfel mogelijk. De vijfjarige Quicca, hond van ‘t Elfde Gebod-zaakvoerder Philip Blavier, zag haar Rode Duivels vanop de eerste rij in het café winnen. Volledig in tenue. Als dat geen echte fan is...
 2. IN BEELD. Café ‘t Elfde Gebod kleurt roder dan rood om Duivels naar overwinning te supporteren
  Zepperen

  IN BEELD. Café ‘t Elfde Gebod kleurt roder dan rood om Duivels naar overwin­ning te supporte­ren

  Evenement na evenement werd afgelast in de aanloop naar het WK voetbal, maar daar was in Sint-Truiden weinig van te merken. In café 't Elfde Gebod in Zepperen werd er lustig op los gesupporterd voor de Rode Duivels. Onder het mom van ‘Wat in Qatar niet mag, mag hier wel' vloeit het bier al vlotjes naar binnen en al schreeuwend worden de Duivels naar de overwinning geholpen. Dat het de Rode Duivels effectief gelukt is, is vooral te danken aan de supporterende Truienaren!
 1. Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Leuven en het Hageland. Van 25 november tot 7 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.
 2. Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij volledig in de kerststemming
  PREMIUM
  Limburg

  Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmark­ten in Limburg kom jij volledig in de kerststem­ming

  De dagen worden donkerder en het weer wordt kouder, dat betekent dat de eindejaarsperiode weer in zicht is. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Ben jij op zoek naar de gezelligste kerstmarkt uit de streek? Dan helpen wij je op weg. Van Winterland in Hasselt tot de indoor kerstmarkt in Bocholt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij in een mum van tijd in de kerststemming.
 3. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.