Zeven huizen werden vernield.
Volledig scherm
Zeven huizen werden vernield. © Jempi Welkenhuyzen

Windhoos beschadigt zeven huizen in Veldwezelt

Een korte windhoos heeft donderdagavond zeven huizen getroffen aan de Kiezelweg en de Briegdenstraat in het gehucht Briegden bij Veldwezelt (Lanaken). Heel wat pannen werden van de daken gerukt en ook een boom begaf het. Er vielen geen gewonden.

 1. “Pauwengraaf wordt groener, smaller en gezelliger”: Maasmechelen gaat de strijd aan tegen hoge leegstand
  PREMIUM
  Maasmechelen

  “Pauwen­graaf wordt groener, smaller en gezelliger”: Maasmeche­len gaat de strijd aan tegen hoge leegstand

  De Pauwengraaf in Maasmechelen is al decennia lang het handelscentrum van de gemeente, maar kent vandaag te veel leegstand. De gemeente gaat nu 2,7 miljoen euro investeren in een metamorfose van de winkelstraat met focus op vergroenen én gezelligheid. “Het zal niet zomaar om wat bloemenperkjes gaan”, weet Herbert Coox, schepen van Toerisme (Open Vld).
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. Daan Masset stopt na twaalf jaar met ‘Start Je Dag’ op Radio 2 Limburg
  Sint-Truiden

  Daan Masset stopt na twaalf jaar met ‘Start Je Dag’ op Radio 2 Limburg

  Woensdag kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer ‘Start Je Dag’ presenteert. Bijna 12 jaar lang stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen”, zegt Masset.