De twintiger beweerde voor de strafrechtbank in Tongeren dat het slachtoffer zelf arm 'zelf aanstak'.
Volledig scherm
PREMIUM
De twintiger beweerde voor de strafrechtbank in Tongeren dat het slachtoffer zelf arm 'zelf aanstak'. © Mine Dalemans

Werknemer van carwash giet kokende olie over zijn collega: “Na een discussie over wat ze zouden eten”

LanakenEen 28-jarige man riskeert een celstraf van drie jaar, omdat hij zijn collega met kokende olie heeft overgoten in een carwash aan de Bilzerbaan in Lanaken. Het slachtoffer liep zware brandwonden op. “Zijn arm is zo verminkt dat hij niet meer te herstellen is.” Omdat de man nog geen verblijfsrecht in België had, is Fedasil geconfronteerd met de torenhoge medische kosten.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Hasseltse schepen met Marokkaanse roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”
  Hasselt

  Hasseltse schepen met Marokkaan­se roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”

  De Hasseltse schepen met Marokkaanse roots Habib El Ouakili (RoodGroen+) is zeer kritisch voor de Marokkaanse relschoppers die zondag voor vernieling in Brussel en Antwerpen zorgden. “De verzekering zal de getroffenen vergoeden, maar jullie ruiten zijn voor altijd ingeslagen”, zegt hij. “Er is niets mis met sportieve rivaliteit, maar dit mag nooit tot geweld leiden.”