VZW Lamana verzorgt verwaarloosde dieren

 1. Minderbroederssite wordt vaccinatiecentrum in Sint-Truiden: “56.000 inwoners worden hier gevaccineerd”
  Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken

  Minderbroe­ders­si­te wordt vaccinatie­cen­trum in Sint-Trui­den: “56.000 inwoners worden hier gevacci­neerd”

  De eerstelijnszone Haspengouw opteert voor twee vaccinatiecentra: één in Sint-Truiden en één in Borgloon. Op die manier kan de nabijheid gegarandeerd worden voor elke inwoner van het Haspengouw. In Sint-Truiden zal de Minderbroederssite fungeren als vaccinatiecentrum. De inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zullen daar terechtkunnen. In totaal worden er 56.000 mensen gevaccineerd.
 2. Sarah (25) start met psychologiepraktijk ‘Mijn Bubbel’: “Coronacrisis versterkt mentale klachten”
  PREMIUM
  Lanaken

  Sarah (25) start met psycholo­gie­prak­tijk ‘Mijn Bubbel’: “Coronacri­sis versterkt mentale klachten”

  De 25-jarige Sarah Loyson uit Rekem heeft maandag de deuren geopend van haar eerste psychologiepraktijk. Die kreeg de naam ‘Mijn Bubbel’, een verwijzing naar de aanhoudende coronacrisis. “Ik wil een extra initiatief zijn tijdens de pandemie. Ik merk dan ook, net zoals andere psychologen uit m’n omgeving, dat de coronacrisis mentale klachten vaak versterkt”, klinkt het.
 1. Trainer Jurgen Gilissen (Lindeboys Leut): “Mijn grootste wens voor het nieuwe jaar? Met Leut naar derde provinciale promoveren”
  voetbal vierde provinciale B

  Trainer Jurgen Gilissen (Lindeboys Leut): “Mijn grootste wens voor het nieuwe jaar? Met Leut naar derde provincia­le promoveren”

  Als het coronavirus het toelaat, mogen de amateurclubs op vijftien januari de trainingen hervatten. De herstart van de competitie is dan weer gepland voor de tweede week van februari. Trainer Jurgen Gilissen van vierdeprovincialer Lindeboys Leut is er klaar voor en heeft de trainingen reeds uitgebreid uitgetekend en uitgeprint. “De spelers zijn de loopsessies beu, ze snakken naar baloefeningen. Eerst moet het aantal besmettingen per dag wel nog fors naar beneden”, klinkt de Leuttrainer voorzichtig.
 2. Nieuwe overnemers bieden Stijn Stijnen contractverlenging aan tot 2026: “Stijnen is essentieel in de verdere uitbouw van Patro Eisden”
  Voetbal Eerste nationale

  Nieuwe overnemers bieden Stijn Stijnen contract­ver­len­ging aan tot 2026: “Stijnen is essentieel in de verdere uitbouw van Patro Eisden”

  De nieuwe beheerders van Patro Eisden hebben niet lang geaarzeld om trainer Stijn Stijnen langer aan de club te binden. De ex-Rode Duivel die in 2018 coach werd bij de Maaslanders, tekende een contract voor vijf seizoenen. Patro promoveerde onder leiding van Stijn Stijnen naar eerste nationale en wil nu via een professionele aanpak doorstromen naar 1B.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten