Jan Rosier is dicht, de gemeenteschool blijft open.
Volledig scherm
Jan Rosier is dicht, de gemeenteschool blijft open. © Jempi Welkenhuyzen

VBS Jan Rosier dicht na coronabesmettingen, gemeenteschool Rekem blijft open

Lanaken - RekemVanaf maandag blijft de VBS Jan Rosier en de wijkafdeling dicht na coronabesmettingen bij 17 leerlingen en 6 leerkrachten. De beslissing is genomen in samenspraak met CLB, mSPOC (medisch Single Point of Contact) en de bevoegde arts Dr. Meertens. Voor de lagere school wordt afstandsonderwijs voorzien. De school opent weer na de herfstvakantie.

 1. UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbelangrijke therapie”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbe­lang­rij­ke therapie”

  Welke rol speelt het vetmetabolisme in de hersenen bij personen met dementie? En kunnen we dat metabolisme positief beïnvloeden door medicatie of door onze levensstijl aan te passen? Dat onderzoekt de onderzoeksgroep Neurologie van UHasselt-professor Ilse Dewachter (BIOMED) met steun van de Stichting Alzheimer Onderzoek, die 300.000 euro aan het onderzoek schenkt.
 2. “Ik ben serieus geschrokken hoe hoog 230m écht is”: Helikopter toont inwoners toekomstig uitzicht van Maaseik met twee windmolens
  PREMIUM
  Maaseik

  “Ik ben serieus geschrok­ken hoe hoog 230m écht is”: Helikopter toont inwoners toekomstig uitzicht van Maaseik met twee windmolens

  Minutenlang cirkelde een knalgele helikopter zaterdagmiddag op 230m hoog boven de Markt van Maaseik. Als het van Luminus afhangt, staan er binnenkort twee windturbines van die grootte op één kilometer van het stadscentrum. In de helikopter zaten burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) en Rob Gonissen, een bezorgde Maaseikenaar, om aan alle inwoners duidelijk te maken hoe hoog de nieuwe turbines in werkelijkheid zouden zijn. “Ik ben nog maar acht maanden geleden naar Elen verhuisd voor het mooie uitzicht. Binnenkort doe ik mijn voordeur open en zie ik daar een windturbine van 230 meter hoog", klinkt het bij een inwoner.