Enkele hangjongeren vegen het gebroken glas op.
Volledig scherm
Enkele hangjongeren vegen het gebroken glas op. © Jempi Welkenhuyzen

Vandalen vernielen bushokje in centrum van Lanaken

LanakenDe bushalte van De Lijn in het centrum van Lanaken werd maandagavond beschadigd door vandalen. Het glas van het wachthokje bij het gemeentehuis werd verbrijzeld door onbekenden. De politie stelde een proces-verbaal op. Intussen staan de busreizigers in de kou en regen.

 1. Politie betrapt bestuurder (20) op gebruik van lachgas
  Bilzen

  Politie betrapt bestuurder (20) op gebruik van lachgas

  De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst kwam zaterdagnamiddag uit op een voertuig aan het einde van de doodlopende Kruisbosstraat. “De jongeman, een 20-jarige Bilzenaar, kwam erg verward over”, klinkt het bij de politiezone. “Hij hing tegen de bestuurdersdeur aan en gaf een zwaar vermoeide indruk.” Uiteindelijk gaf de persoon in kwestie te kennen lachgas te hebben gebruikt. “De bus stond nog naast hem. Die hebben we in beslag genomen.” Verder bleek de Bilzenaar te beschikken over een gebruikershoeveelheid aan softdrugs. De patrouille stelde bijgevolg de nodige processen-verbaal op.
 2. Brandweerzone Oost-Limburg en Genk lijsten terreinen op die mogelijk vervuild zijn door PFAS: “Tientallen locaties”
  Genk

  Brandweer­zo­ne Oost-Lim­burg en Genk lijsten terreinen op die mogelijk vervuild zijn door PFAS: “Tientallen locaties”

  De Vlaamse regering kijkt naar de lokale besturen om alle terreinen in kaart te brengen die mogelijk vervuild zijn door PFAS. In Genk zijn dat tientallen locaties, waarvan er enkele nog worden gebruikt. Het gaat dan onder meer om textielbedrijven en vroegere wasserijen. “Al wil ik wel benadrukken dat het helemaal niet zeker is of er wel degelijk sprake is van een vervuiling”, benadrukt burgemeester Wim Dries (CD&V).
 1. Chroom-, nikkel- en mangaanconcentraties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezigheid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruitgang”
  PREMIUM
  Genk/Zutendaal

  Chroom-, nikkel- en mangaancon­cen­tra­ties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezig­heid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruit­gang”

  Genk meet nog altijd de grootste concentraties aan chroom, nikkel en mangaan in de omgevingslucht. Dat blijkt uit meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VVM) in het jaar 2020. Al is er ook een positieve evolutie: de chroomconcentraties voor de eerste maanden van 2021 zijn lager dan in diezelfde periode vorig jaar. “In de zestien jaar dat het dossier loopt, hebben we al heel wat stappen gezet. We blijven dan ook intens samenwerken met de industrie”, reageert burgemeester Wim Dries (CD&V).
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!