Vaccinatiecentrum Maasmechelen medio februari open, minder-mobiele patiënten hulp aan huis.

Lanaken / MaasmechelenMedio februari moet het vaccinatiecentrum in de voormalige gebouwen van hoogtewerkbedrijf JLG in Maasmechelen operationeel zijn. Daar kunnen dan alle inwoners van Maasmechelen en Lanaken terecht. Voor bedlegerigen en andere minder-mobiele groepen komen mobiele COVID-teams aan huis, aldus burgemeester Marino Keulen (Open Vld)

 1. Twee twintigers riskeren vijf jaar cel voor gewapende overval in huis van ‘beste vriendin’
  PREMIUM
  Tongeren/Lanaken

  Twee twintigers riskeren vijf jaar cel voor gewapende overval in huis van ‘beste vriendin’

  Een 27-jarige man uit Veldwezelt riskeert samen met een kompaan (23) een celstraf van vijf jaar omdat hij op 9 augustus vermomd en gewapend binnenviel in de woning van zijn ‘beste vriendin’ uit Tongeren. De twee waren op zoek naar geld en drugs, maar moesten zonder buit vluchten. J. (27) ontkent dat hij een wapen tegen het hoofd van zijn vriendin hield. “Ze zou anders ook wel zijn stem of ogen herkend hebben”, benadrukte zijn advocaat.
 2. Veertiger die kamers verhuurt voor prostitutie veroordeeld tot drie jaar cel: “hij profiteerde op een parasitaire manier van de buitenlandse meisjes”
  PREMIUM
  Lanaken/Bilzen/Maasmechelen

  Veertiger die kamers verhuurt voor prostitu­tie veroor­deeld tot drie jaar cel: “hij profiteer­de op een parasitai­re manier van de buitenland­se meisjes”

  Een 48-jarige man uit Lanaken is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, een jaar minder dan de aanklager had gevorderd, omdat hij in 2018 en 2019 kamers ‘met sfeerverlichting’ verhuurde in panden in Genk, Lanaken, Bilzen en Maasmechelen. Buitenlandse meisjes die illegaal in België verbleven moesten hem een abnormaal hoge huurprijs betalen. Als ze dat niet konden, moesten ze de helft van hun inkomsten uit de prostitutie aan hem afgeven. “En dat leverde hem nog meer profijt op.”
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen