De orchideeën kregen de kleuren zwart, geel en rood.
Volledig scherm
De orchideeën kregen de kleuren zwart, geel en rood. © Emily Nees

Tuincentrum verkoopt ‘tricolore-orchideeën’: “Nederlandse klanten vragen al naar bloemen in de kleuren rood-wit-blauw”

LanakenHet Lanakense Tuincentrum Meijers heeft wel heel opvallende bloemen aan het assortiment toegevoegd: orchideeën in de kleuren van de Belgische vlag. Een product dat blijkt aan te slaan, want ook de Nederlandse klanten vragen naar orchideeën in een rood-wit-blauw jasje. “Iedereen wil supporteren voor zijn of haar land.”

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Stuk nafta-pijpleiding in Leut komt bloot te liggen na noodweer: “Geen gevaar voor mens, dier of milieu”
  Maasmechelen

  Stuk naf­ta-pijplei­ding in Leut komt bloot te liggen na noodweer: “Geen gevaar voor mens, dier of milieu”

  Door de wateroverlast van afgelopen week is een deel van een nafta-pijpleiding onder de Maas tussen Leut (Maasmechelen) en het Nederlandse Stein losgekomen. De brandweer van Maasmechelen heeft uit voorzorg water door de leiding gepompt om te vermijden dat de dieselachtige vloeistof de Maas zou vervuilen. Uiteindelijk kwam er maar een kleine hoeveelheid terecht in de rivier. “Er is zeker geen sprake van een milieuramp”, klinkt het.
 1. Vaccinatiecentrum Tongeren is gestart met vaccineren van twaalfjarigen
  Bilzen/Tongeren

  Vaccinatie­cen­trum Tongeren is gestart met vaccineren van twaalfjari­gen

  Een tijdje geleden werd het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12- tot 15-jarigen met het Pfizer-vaccin. Sinds deze week zijn die vaccinaties ook effecties gestart. Volgens gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn er in Vlaanderen al meer dan 40.000 jongeren tussen de 12 en de 15 jaar die minstens een eerste keer zijn ingeënt tegen corona. In het vaccinatiecentrum van Tongeren gaat het om een 15-tal 12-jarigen. De meesten van die leeftijd, die woonachtig zijn in Tongeren, Voeren of Herstappe, zullen voor 4 augustus hun uitnodiging in de bus krijgen. “In Bilzen zijn de uitnodigingen voor de 12-jarigen nog niet verstuurd, maar wel al voor 13-jarigen”, aldus Luc Hendrix, voorzitter van de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg.