Op de K.Albertlaan is gedeeltelijke trajectcontrole voorzien.
Volledig scherm
Op de K.Albertlaan is gedeeltelijke trajectcontrole voorzien. © jempi welkenhuyzen

Trajectcontroles op zes locaties in Lanaken

LanakenOp 1 januari 2023 worden er op zes locaties trajectcontroles ingevoerd. De gemeente werkt hiervoor samen met de firma TaaS (Trajectcontrole as a Service). Bij een trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid gemeten over een langere afstand. Dit systeem zorgt voor aangepaste snelheden en een gelijkmatige doorstroming van het verkeer. De geselecteerde trajecten behoren tot de zone 50 met veel doorgaand verkeer en problemen door een te hoge rijsnelheid.

 1. Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”
  Hasselt

  Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”

  Privéles krijgen op je eigen tempo: voor sommigen kan het even handig zijn. Voor Noortje Volders (15) is het bijna dagelijkse kost. Sinds vorige week is zij de enige leerling in de klas Technologische Wetenschappen op Level X in Hasselt. “In het begin van het schooljaar zat ik nog met twee andere jongens in de klas, maar die zijn nu naar andere richtingen en scholen gegaan.”
 2. Bezorgde Truienaren ijveren voor camera’s op begraafplaats na reeks diefstallen: “Ik heb zelfs even getwijfeld om de urne van mijn dochtertje te laten weghalen en mee naar huis te nemen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Bezorgde Truienaren ijveren voor camera’s op begraaf­plaats na reeks diefstal­len: “Ik heb zelfs even getwijfeld om de urne van mijn dochtertje te laten weghalen en mee naar huis te nemen”

  Enkele Truienaren zijn een petitie gestart om de diefstallen op het kerkhof van Schurhoven tegen te gaan. Al enkele jaren lang klagen steeds meer mensen over bloemstukken, knuffeltjes en andere spullen die verdwijnen op de graven hun geliefden. Ze hopen nu dat er camera’s op de begraafplaats geïnstalleerd worden om de dieven af te schrikken of te betrappen. “Mijn kindjes durven zelfs niet meer naar het graf van hun zusje te komen”, vertelt Mieke Grégoir die in 2019 haar dochtertje verloor. “Ze hebben schrik dat hun knutselwerkjes weer verdwenen zijn.”