Dit pand voegt zeker iets toe aan het vaartoerisme in Smeermaas, klinkt het bij buurtbewoonster Natascha Ummels.
Volledig scherm
Dit pand voegt zeker iets toe aan het vaartoerisme in Smeermaas, klinkt het bij buurtbewoonster Natascha Ummels. © Jempi Welkenhuyzen

Sloop dreigt voor oud douanekantoor in Smeermaas

Het oud douanekantoor in Smeermaas, beneden aan de Zuid-Willemsvaart, ligt er verkommerd bij. De Vlaamse Waterweg wil het slopen. Het gebouwtje getuigt nochtans van een periode uit het collectief verleden van Smeermaas, toen er tolbeambten actief waren. Buurtbewoonster Natascha Ummels breekt een lans voor het behoud ervan.

 1. VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrumstad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”
  PREMIUM
  Genk

  VELOVEILIG. Genk wordt door lezers als veiligste centrum­stad van Vlaanderen aangeduid: “Dit geeft ons energie om nog meer mensen op de fiets krijgen!”

  Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. In Genk vindt 58 procent van de mensen dat de stad veilig is voor fietsers, het hoogste aantal van alle centrumsteden. “Maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan”, blijft burgemeester Wim Dries (CD&V).
 2. “De ene smaakmaker is nog niet weg, of het volgende jonge talent staat al klaar”: Stad Hasselt reageert enthousiast op komst Pajtim Bajrami
  Hasselt

  “De ene smaakmaker is nog niet weg, of het volgende jonge talent staat al klaar”: Stad Hasselt reageert enthousi­ast op komst Pajtim Bajrami

  Het nieuws dat sterrenchef Luc Bellings zijn toprestaurant op de Luikersteenweg in Hasselt gaat sluiten, kwam onverwachts. Dat vertelt schepen van Horeca Rik Dehollogne (N-VA). Maar intussen maakte jong talent Pajtim Bajrami bekend dat hij staat te popelen om het restaurant over te nemen. “Een fijne verrassing”, zo klinkt het bij de stad.
 1. Park Houthalen wint thriller tegen Lindelhoeven en promoveert naar eerste provinciale: “Nipte, maar verdiende zege en promotie”
  Provinciaal voetbal

  Park Houthalen wint thriller tegen Lindelhoe­ven en promoveert naar eerste provincia­le: “Nipte, maar verdiende zege en promotie”

  Park Houthalen promoveert naar eerste provinciale. Na een ongelooflijke thriller tegen een niet-aflatend Lindelhoeven, was het Domenico Grossi die met twee doelpunten na de rust het verschil maakte. De ontlading achteraf was bijzonder groot. “Het is een nipte, maar wel een meer dan verdiende overwinning”, juichte Parktrainer Koen Van Helden na afloop. “Sinds mijn komst zetten we een reeks neer van 21 wedstrijden zonder nederlaag. Ook in eerste provinciale willen we een goed figuur slaan.” Fortuna Smeermaas en SV Breugel stijgen naar derde provinciale