Het containerpark zal in de toekomst worden uitgebaat door Limburg.net
Volledig scherm
Het containerpark zal in de toekomst worden uitgebaat door Limburg.net © Jempi Welkenhuyzen

Recyclagepark tot midden 2023 gesloten wegens werken

LanakenHet recyclagepark in Lanaken sluit vanaf 5 juni tot medio 2023. Doel is een nieuw gemoderniseerd park uit te bouwen. Vanaf de start van de werken neemt Limburg.net de uitbating van de gemeente over.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Notarisvilla bij Pietersheim tegen de vlakte voor 18 luxe-appartementen: “Buurtbewoners moeten zich geen zorgen maken”
  PREMIUM
  Lanaken

  Notarisvil­la bij Pieters­heim tegen de vlakte voor 18 luxe-appartemen­ten: “Buurtbewo­ners moeten zich geen zorgen maken”

  Er heerst ongerustheid in Lanaken nu er een openbaar onderzoek loopt voor het bouwen van woonproject ‘Villadour' aan de Koning Albertlaan. De voormalige villa van notaris Boes gaat er mogelijk tegen de vlakte om plaats te maken voor 18 wooneenheden. “Een parel die verdwijnt voor zo’n massa beton”, zegt overbuur Roger Stijfs die een bezwaarschrift zal indienen. Maar projectontwikkelaar Eric Leemans belooft net die groene parel te behouden.
 1. Na amok in recreatiedomeinen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatregelen in op Kapermolen
  Hasselt

  Na amok in recreatie­do­mei­nen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatrege­len in op Kapermolen

  Terwijl een recreatiedomein in Mechelen vandaag start met een identiteitscontrole om amokmakers te weren, houdt in Limburg het Hasseltse stadsbestuur het hoofd koel. “Als de hogere overheid beslist dat een identiteitscontrole overal van toepassing moet zijn, dan zorgen we daarvoor. Tot dan houden we de huidige maatregelen voor wat ze zijn”, zegt Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.