De bezielers achter de Libertijnse Gedachtegroep.
Volledig scherm
De bezielers achter de Libertijnse Gedachtegroep. © jempi welkenhuyzen

PDG telt al meer dan 1000 leden: “Wij zijn de ogen en oren van Lanaken”

LanakenDe Progressieve Democratische Groep, kortweg PDG, is na een jaar een begrip in Lanaken. De Libertijnse gedachtegroep stuurt vanaf de zijlijn de politiek aan bij tal van dingen die fout lopen, vanuit een zekere filantropie. Zorgen voor mensen en concrete initiatieven ondersteunen om levensomstandigheden van anderen te verbeteren. Dat is het motto. Voorzichtig gestart via de sociale media, telt PDG nu meer dan 1000 leden.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wouter Corstjens (Patro Eisden) blikt vooruit op treffen met Tienen en op bekertopper tegen Club Brugge: “We wonnen de hoofdprijs”
  voetbal eerste nationale

  Wouter Corstjens (Patro Eisden) blikt vooruit op treffen met Tienen en op bekertop­per tegen Club Brugge: “We wonnen de hoofdprijs”

  Deze week was het een drukte van jewelste op en rond het Patro Eisden-stadion. Hoofdonderwerp van de gesprekken was ongetwijfeld de loting van Club Brugge voor de 1/16de finales van de Beker van België. Op uitzondering van KRC Genk had Patro geen beter tegenstander kunnen treffen. “Met Club Brugge wonnen we de absolute hoofdprijs. Ondertussen blijven we ons focussen op de competitiewedstrijd van zondag tegen Tienen”, houdt de Eisdens kapitein Wouter Corstjens beide voeten op de grond.