Teamleidster Michelle Beckers met op de achtergrond vrijwilligster Patricia Vuerstaek.
Volledig scherm
Teamleidster Michelle Beckers met op de achtergrond vrijwilligster Patricia Vuerstaek. © Jempi Welkenhuyzen

OCMW belt alle 80-plussers op

LanakenIn Lanaken zijn er sinds de afgelopen tien jaar zo’n vijf procent 65-plussers bij gekomen. Een deel ervan blijkt intussen alleenstaand. Daarom hebben het Lokaal Dienstencentrum Aan de Statie en het OCMW een ‘Belgezel’-team van veertien vrijwilligers gestart om die groep te contacteren en te informeren hoe het met hen gaat. “Mensen zijn zeer blij dat we aan hen denken”, luidt het.

 1. Crossseizoen zit erop voor Ryan Cortjens: “Blij dat ik plaats krijg in opleidingsploeg Alpecin-Fenix”
  Wielrennen

  Crosssei­zoen zit erop voor Ryan Cortjens: “Blij dat ik plaats krijg in opleidings­ploeg Alpe­cin-Fe­nix”

  Dag op dag een jaar geleden liet Ryan Cortjens (Alpecin-Fenix) zijn voorlopig beste resultaat als belofte noteren. De Maaslander werd vierde in de wereldbeker in Nommay. De voorbije maanden geraakte de tweedejaarsbelofte nooit in het goede ritme. Hij reed op 11 november zijn laatste veldrit, recent besloten Cortjens en Alpecin-Fenix om de crossfiets voor dit seizoen aan de haak te hangen. “Ik focus nu op het wegseizoen”, zegt Cortjens, die een plaats krijgt in het Alpecin-Fenix Development Team.
 2. Dennis (32) start fitnesszaak op zonder uitzicht op versoepelingen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”
  PREMIUM
  Neerpelt/Genk

  Dennis (32) start fitness­zaak op zonder uitzicht op versoepe­lin­gen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”

  Het zijn momenteel geen prettige tijden voor liefhebbers van fitness. Het coronavirus hield deze zaken al een groot deel van 2020 gesloten en momenteel is er zelfs geen uitzicht op een heropening. Toch houdt dat Dennis Van Samang (32) uit Neerpelt niet tegen om een nieuwe zaak te openen in Genk. “Het geloof is zo groot dat ik de sprong durf wagen”, vertelt de sportieveling.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Babygirafje Kamala geboren in Bellewaerde
  Play

  Babygiraf­je Kamala geboren in Bellewaer­de