De nieuwe Lanakenaren zagen dat het goed was.
Volledig scherm
De nieuwe Lanakenaren zagen dat het goed was. © Jempi Welkenhuyzen

Nieuwkomers in Lanaken ontvangen met rondrit door gemeente

Een ontvangst op het gemeentehuis, een rondrit door de gemeente en een receptie in het Dienstencentrum ‘Aan de Statie’. Dat waren de ingrediënten voor de onthaaldag van de nieuwkomers in de gemeente Lanaken.

0 reacties

 1. Vlaamse overheid investeert 45.000 euro in ‘Het Klokhuis’ als nieuw Overkophuis
  Sint-Truiden

  Vlaamse overheid investeert 45.000 euro in ‘Het Klokhuis’ als nieuw Overkop­huis

  ‘Het Klokhuis', de uitvalsbasis van de jongerenwerking Habbekrats in Sint-Truiden, mag zich voortaan ‘Overkophuis’ noemen. De Vlaamse overheid keurde een subsidiedossier goed om de vijf bestaande Overkophuizen uit te breiden naar maar liefst 25 nieuwe Overkophuizen in Vlaanderen en Brussel, en dus ook naar de hoofdstad van Haspengouw. Zo zal van de 100.000 euro subsidie die het CAW Limburg jaarlijks zal ontvangen 45.000 euro naar het Overkophuis aan de Trudobron gaan en dat voor een periode van drie jaar.
 2. Robert Stevens (P. Eisden) over de tijd van toen: “Ik beleefde bij Patro een mooie tijd en zal de club steeds in mijn hart dragen”
  Voetbal Traditieclubs

  Robert Stevens (P. Eisden) over de tijd van toen: “Ik beleefde bij Patro een mooie tijd en zal de club steeds in mijn hart dragen”

  Als je Patro Eisden zegt, leg je meteen de link naar de familie Stevens. Vader Jaak maakte deel uit van het Patro’s stichtingselftal dat in 1942 de allereerste competitiewedstrijd speelde. Zoon Robert Stevens doorliep er de jeugdreeksen en maakte twee termijnen vol als clubvoorzitter. In elke doortocht veroverde hij in zijn eerste jaar de titel. Dat gebeurde met Lei Clijsters in 1993 en met Norbert Beuls in 2011. “Ik beleefde mooie tijden bij Patro en zal de club steeds in mijn hart dragen, maar in moeilijke periodes stond ik er dikwijls alleen voor”, blikt Robert Stevens terug.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing