Kinderraadsleden zijn populair op hun school.
Volledig scherm
Kinderraadsleden zijn populair op hun school. © Jempi Welkenhuyzen

Nieuwe kinderraad werkt aan kindvriendelijk centrum

LanakenDe nieuwe kinderraad van Lanaken werd woensdag geïnstalleerd. Die gaat vanaf januari 2022 van start. Veertien nieuwe kandidaten zullen samenwerken rond het jaarthema ‘Kindvriendelijk centrum’.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Limburgse Darts Liga kan door lichte versoepelingen hervatten
  Tongeren

  Limburgse Darts Liga kan door lichte versoepe­lin­gen hervatten

  De horecazaken mogen vanaf dit weekend opnieuw tot middernacht geopend blijven. Voor de Limburgse Darts Liga is dat goed nieuws, want met dat extra uur kunnen zij ook opnieuw wedstrijden laten plaatsvinden. Er werd een nieuwe kalender aangemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de inhaalwedstrijden. Het is in elk geval uitkijken naar zondag 27 februari. Dan vindt immers het individueel kampioenschap plaats in Koninksem bij Tongeren.