Nieuw stuk fietspad verbindt Lanaken-centrum met deelgemeente Gellik

Lanaken-GellikDe gemeente Lanaken en de provincie maken een kwaliteitsslag op het fietsroutenetwerk. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad tussen knooppunt 131 en 558 wordt de verbinding tussen het Molenweideplein, hartje Lanaken centrum en de deelgemeente Gellik. Met de oplevering van de werken tussen de Kounterstraat en het Montaignehof is de derde fase van deze fietsverbinding afgerond.

 1. Mehdi Bounou en Patro Eisden raken niet voorbij hekkensluiter Rupel Boom: “Veel kansen, maar de bal wou er niet in”
  voetbal eerste nationale

  Mehdi Bounou en Patro Eisden raken niet voorbij hekkenslui­ter Rupel Boom: “Veel kansen, maar de bal wou er niet in”

  Een constant dominerend Patro Eisden beet zijn tanden stuk op een stug en agressief verdedigend Rupel Boom. Nochtans dwongen de Limburgers een resem kansen af, maar een sterk keepende doelman Vits hield zijn netten schoon. Eisden kwam voor het eerst dit seizoen niet tot scoren (0-0). “We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar de bal wou er gewoon niet in”, baalde Mehdi Bounou na afloop.
 2. Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”

  Het dossier van een mogelijke fietsbrug over de Maas, tussen Maasmechelen en het Nederlandse Stein, ligt weer op tafel. Een nieuw ontwerp van Studio BNL en Geonius geeft andere inzichten. Volgens de bedenkers is het plan haalbaar én vooral goedkoper dan het oude. Overheden reageren eerder lauw op het plan: een brug die onder de E314 zou doorlopen. “Een nieuwe brug kan slechts een meerwaarde zijn als ze iconisch is", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V).
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.