Een van de drugslabo's was ondergebracht in een loods aan de Industrieweg in Lanaken. Op 29 juli 2015 brak daar brand uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de drugslabo's was ondergebracht in een loods aan de Industrieweg in Lanaken. Op 29 juli 2015 brak daar brand uit. © Foto Marco Mariotti

Nederlandse bende die 3 drugslabo’s opzet in Maasmechelen en Lanaken riskeert tot acht jaar cel: “Ze gingen roekeloos te werk”

Lanaken/MaasmechelenEen elfkoppige Nederlandse bende riskeert tot acht jaar cel omdat ze in de zomer van 2015 drie drugslabo’s opzette in Lanaken en Maasmechelen. Na een onderzoek door Europol konden de drie labo’s aan elkaar gelinkt worden. De elf beklaagden vragen stuk voor stuk de vrijspraak. “Ik had beter een advocaat genomen”, zuchtte een van hen geschrokken.

  1. Politie vindt mix van hasj en opium terug: “Vermoedelijk om gebruiker sneller verslaafd te maken”
    Hasselt

    Politie vindt mix van hasj en opium terug: “Vermoede­lijk om gebruiker sneller verslaafd te maken”

    De politie maakt zich zorgen nadat in Hasselt een man opgepakt werd die in het bezit was van verschillende zakjes hasj, vermengd met de stof opium. Een labotest moet uitsluitsel geven of het al dan niet om de drug heroïne gaat, waarin ook opium terug te vinden is. Mogelijk is deze combinatie van hasj en heroïne een nieuwe manier om gebruikers van softdrugs verslaafd te maken. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) maant aan tot voorzichtigheid.