Een van de drugslabo's was ondergebracht in een loods aan de Industrieweg in Lanaken. Op 29 juli 2015 brak daar brand uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de drugslabo's was ondergebracht in een loods aan de Industrieweg in Lanaken. Op 29 juli 2015 brak daar brand uit. © Foto Marco Mariotti

Nederlandse bende die 3 drugslabo’s opzet in Maasmechelen en Lanaken riskeert tot acht jaar cel: “Ze gingen roekeloos te werk”

Lanaken/MaasmechelenEen elfkoppige Nederlandse bende riskeert tot acht jaar cel omdat ze in de zomer van 2015 drie drugslabo’s opzette in Lanaken en Maasmechelen. Na een onderzoek door Europol konden de drie labo’s aan elkaar gelinkt worden. De elf beklaagden vragen stuk voor stuk de vrijspraak. “Ik had beter een advocaat genomen”, zuchtte een van hen geschrokken.

  1. Subtiele aanwezigheid van politie leidt tot minder incidenten op kermis: “Vergt veel alertheid van onze agenten”
    PREMIUM
    Hasselt

    Subtiele aanwezig­heid van politie leidt tot minder incidenten op kermis: “Vergt veel alertheid van onze agenten”

    De kermis in Hasselt kende afgelopen weekend amper tot geen incidenten en dat komt mogelijk door de totaal nieuwe aanpak die politie LRH gebruikt. Meer agenten zijn er aanwezig in burger of staan subtieler tussen het volk opgesteld waardoor je hun aanwezigheid amper opmerkt. “Vroeger stonden we met patrouilles aan de kant te wachten tot er iets zou gebeuren, maar dat werkt soms averechts", zegt korpschef Philip Pirard.