Hubert Paulissen schreef een boek over het leven van zijn grootvader in twee wereldoorlogen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Paulissen schreef een boek over het leven van zijn grootvader in twee wereldoorlogen. © Jempi Welkenhuyzen

“Mijn grootvader was arts en verzetsheld. Tot de nazi’s hem onthoofden”: Hubert vindt dagboek terug en reconstrueert het verhaal van twee wereldoorlogen

Dat zijn opa Roger Lambrechts dokter was. Ja, dat wist Hubert Paulissen natuurlijk. Maar dat zijn opa ook in 14-18 aan het front gewonden verzorgde en een wereldoorlog later deel uitmaakte van het verzet? Dat niet. Tot hij in een vergeten kast een vergeten kistje vond. Met daarin een al even vergeten dagboek.

 1. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 2. Bestuurster rijdt vlak voor middernacht op elektriciteitskast
  Maaseik

  Bestuur­ster rijdt vlak voor midder­nacht op elektrici­teits­kast

  In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een verkeersongeval plaats op de Maastrichtersteenweg. Dit was het geval omstreeks 23.55 uur. Bij het ongeval reed een 37-jarige bestuurster met haar voertuig over de Koning Boudewijnlaan. Ter hoogte van de verkeerslichten wilde ze rechts de Maastrichtersteenweg inrijden. Ze verloor hierbij de controle over haar stuur en reed rechtdoor tegen een elektriciteitskast. Vervolgens reed ze ook een paar bomen aan. De vrouw legde een negatieve alcoholtest af. Ze kreeg wel een proces-verbaal.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo