Op de 'Stem van L' kan men een naam voorstellen en de plannen inzien van het nieuwe ontmoetingsgebouw.
Volledig scherm
Op de 'Stem van L' kan men een naam voorstellen en de plannen inzien van het nieuwe ontmoetingsgebouw. © Jempi Welkenhuyzen

Make-over voor bibliotheek

LanakenDe bibliotheek van Lanaken krijgt een totale make-over. De oude Fraterschool werd in 1996 gemengd en verhuisde naar de huidige Jan Rosierschool. Het gebouw kreeg een nieuwe invulling als bibliotheek. Later vonden er ook de dienst Erfgoed en de Spelotheek onderdak. Naast de huisvesting van Kind en Gezin en het Huis van het Kind, krijgt het gebouw een uitgebreide ontmoetingsfunctie.

 1. Waarschuwingsborden aan grenzen moeten onnodige verplaatsingen naar Nederland tegengaan: “Alleen zo kunnen we corona de kop indrukken”
  Lanaken/Riemst

  Waarschu­wings­bor­den aan grenzen moeten onnodige verplaat­sin­gen naar Nederland tegengaan: “Alleen zo kunnen we corona de kop indrukken”

  “De grens over? Alleen voor noodzakelijke reizen! Zo beschermen we elkaar.” Die tekst staat sinds kort te lezen op de digitale borden aan de grensovergangen in Lanaken en Riemst met Maastricht. Reden: de Nederlandse stad verbiedt Belgen om onnodige verplaatsingen te maken naar Maastricht. “Wij steunen het initiatief”, zegt burgemeester van Lanaken Marino Keulen (Open Vld).
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas