Limburgse bloedworst van slagerijen Otten en Molenaers “Ooit was het arme-mensenkost, nu is het een feestmaal”

Bloedworst vind je in bijna elke Vlaamse slagerij, maar de traditionele Limburgse bloedworst heeft een eigen karakter. Ze ziet er niet alleen anders uit, eerder donkerrood dan zwart, maar heeft ook een eigen smaak. Waar je deze ambachtelijke als streekproduct erkende worst kunt verkrijgen? Slechts op twee adressen: bij Slagerij Otten in Lanaken en Slagerij Molenaers in Hoeselt.

1 reactie

 • Sofie Wuestenbergs

  1 jaar geleden
  Beste bloedworsten vindt je in lanaken bij slagerij coenegrachts.
 1. 750 leerlingen Level X3 worden maandag getest
  Hasselt

  750 leerlingen Level X3 worden maandag getest

  Maandag worden alle 750 leerlingen en personeelseden van Level X3 getest na een aantal positieve gevallen op school. “Dat zal gebeuren via de testbus van het UZA, in samenwerking met stad Hasselt, CLB, Cohesio en GO! Next”, laat scholengroep GO! Next weten. “Het wordt een logistiek huzarenstuk om dat in orde te krijgen. Dat is alleen haalbaar met de inzet van grof geschut. We danken iedereen voor de fysieke en online steun. Het hele schoolteam draagt dit nu uit naar hun leerlingen en samen met X28 en scholengroep zorgen we dat het testcentrum in onze sporthal klaar is maandag.”
 2. Twee twintigers riskeren vijf jaar cel voor gewapende overval in huis van ‘beste vriendin’
  PREMIUM
  Tongeren/Lanaken

  Twee twintigers riskeren vijf jaar cel voor gewapende overval in huis van ‘beste vriendin’

  Een 27-jarige man uit Veldwezelt riskeert samen met een kompaan (23) een celstraf van vijf jaar omdat hij op 9 augustus vermomd en gewapend binnenviel in de woning van zijn ‘beste vriendin’ uit Tongeren. De twee waren op zoek naar geld en drugs, maar moesten zonder buit vluchten. J. (27) ontkent dat hij een wapen tegen het hoofd van zijn vriendin hield. “Ze zou anders ook wel zijn stem of ogen herkend hebben”, benadrukte zijn advocaat.
 1. Dennis (32) start fitnesszaak op zonder uitzicht op versoepelingen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”
  PREMIUM
  Neerpelt/Genk

  Dennis (32) start fitness­zaak op zonder uitzicht op versoepe­lin­gen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”

  Het zijn momenteel geen prettige tijden voor liefhebbers van fitness. Het coronavirus hield deze zaken al een groot deel van 2020 gesloten en momenteel is er zelfs geen uitzicht op een heropening. Toch houdt dat Dennis Van Samang (32) uit Neerpelt niet tegen om een nieuwe zaak te openen in Genk. “Het geloof is zo groot dat ik de sprong durf wagen”, vertelt de sportieveling.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech