De leerlingen met hun leerkrachten Ann Stevens, Marcello Londero en directeur Ronny Nickmans.
Volledig scherm
De leerlingen met hun leerkrachten Ann Stevens, Marcello Londero en directeur Ronny Nickmans. © Jempi Welkenhuyzen

Leerlingen schenken oudjes rust in snoezelruimte

LanakenDe zesdejaars Hout en Zorg van KTA Alicebourg hebben in het kader van Limburg STEM’t een fraaie snoezelruimte gemaakt bij hun overbuur, de Seniorencampus 3 Eiken. Deze zorgt ervoor dat bewoners met dementie alsnog een buitengevoel krijgen.

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Stuk nafta-pijpleiding in Leut komt bloot te liggen na noodweer: “Geen gevaar voor mens, dier of milieu”
  Maasmechelen

  Stuk naf­ta-pijplei­ding in Leut komt bloot te liggen na noodweer: “Geen gevaar voor mens, dier of milieu”

  Door de wateroverlast van afgelopen week is een deel van een nafta-pijpleiding onder de Maas tussen Leut (Maasmechelen) en het Nederlandse Stein losgekomen. De brandweer van Maasmechelen heeft uit voorzorg water door de leiding gepompt om te vermijden dat de dieselachtige vloeistof de Maas zou vervuilen. Uiteindelijk kwam er maar een kleine hoeveelheid terecht in de rivier. “Er is zeker geen sprake van een milieuramp”, klinkt het.