De leerlingen van KTA Alicebourg zijn klaar voor de LEGO League finale.
Volledig scherm
De leerlingen van KTA Alicebourg zijn klaar voor de LEGO League finale. © Jempi Welkenhuyzen

Leerlingen KTA Alicebourg ontwerpen interactieve wandeling

LanakenDe tweedejaars leerlingen van de secundaire school KTA Alicebourg in Lanaken hebben een applicatie ontwikkeld om mensen meer te laten bewegen. Het betreft de zogenaamde ‘Monowalk by Alice in Legoland.’ De app kadert in een schoolcompetitie van de First LEGO League waarvan de Benelux-finale op 17 april plaatsvindt. 

 1. Huiszoeking bij Truiense journalist Dirk Selis (46) in onderzoek naar lek Veerle Heeren: “Meteen duidelijk gemaakt aan speurders dat ik bronnen niet prijsgeef”
  Play

  Huiszoe­king bij Truiense journalist Dirk Selis (46) in onderzoek naar lek Veerle Heeren: “Meteen duidelijk gemaakt aan speurders dat ik bronnen niet prijsgeef”

  “Dat de politiek het gerecht inschakelt om een journalist de mond te snoeren, vind ik een verkeerd signaal”, zegt Dirk Selis (46). Bij de Truiense journalist, die als eerste de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van burgemeester Veerle Heeren ontving, werd donderdagavond een huiszoeking uitgevoerd, om zijn bronnen te achterhalen. Die worden verdacht van schending van het medische beroepsgeheim en hacking.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den