(vlnr) - Jochen Leën, Jos Schols (Stiemerheide) en Yannick Bouts (La Butte aux Bois) kiezen voor een nieuw elan voor de luxehotels.
Volledig scherm
(vlnr) - Jochen Leën, Jos Schols (Stiemerheide) en Yannick Bouts (La Butte aux Bois) kiezen voor een nieuw elan voor de luxehotels. © Jempi Welkenhuyzen

Lanakense juwelenontwerper neemt La Butte aux Bois en Stiemerheide over

Genk/LanakenVerrassend nieuws uit de Limburgse hotelsector: het Lanakense Domaine La Butte aux Bois en Hotel Stiemerheide in Genk veranderen van eigenaar. Oprichter Eric Bullens geeft de fakkel na 35 jaar door aan Jochen Leën, een juwelenontwerper uit Lanaken die al tien jaar een eigen bureau heeft in La Butte aux Bois. “Toegegeven, de laatste jaren droomde ik geregeld dat ik het hotel zou overnemen.”

 1. Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschapspark
  Limburg

  Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschaps­park

  Nog dertien Vlaamse parken maken kans om erkend te worden als één van de vier nieuwe Nationale Parken of één van de drie nieuwe Landschapsparken. Daarbij zitten nog steeds zes Limburgse kandidaten: Bosland, Hoge Kempen, Kempen-Broek, Rivierpark Maasvallei, Grenzeloos Bocagelandschap en Hart van Haspengouw. De geselecteerde kandidaten starten nu een begeleidingstraject. In een laatste stap, midden 2023, volgt de eigenlijke erkenning.
 2. IC-treinen tussen Blankenberge en Genk twee weekends omgeleid
  Genk

  IC-trei­nen tussen Blankenber­ge en Genk twee weekends omgeleid

  Tijdens de weekends van 15-16 en 22-23 januari voert spoornetbeheerder Infrabel een aantal belangrijke vernieuwingswerken uit. Daardoor kunnen er tijdens deze weekends geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, legt NMBS vervangbussen in en leidt ze een aantal treinen om. De IC-treinen tussen Blankenberge en Genk worden tijdens de verschillende weekends dus ook omgeleid tussen Leuven en Landen. Deze treinen rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein. Reizigers van en naar Tienen kunnen de vervangbussen nemen die rijden tussen Leuven en Landen.
 1. Fietser ontdekt mergelschacht in Riemst: “Het lijkt erop dat de gang verbonden is met een groeve”
  PREMIUM
  Riemst

  Fietser ontdekt mergel­schacht in Riemst: “Het lijkt erop dat de gang verbonden is met een groeve”

  In Kanne (Riemst) is de brandweer woensdagmiddag met enkele leden van Hulpdienst Groeven en geoloog Mike Lahaye afgedaald in een net ontdekte mergelschacht. De schacht van 7 meter diep werd door een fietser ontdekt en zou misschien naar de mergelgroeven van Muizenberg leiden, die in 1926 instortten. “Beneden is er tocht, en dat betekent dat de gang ergens naartoe leidt", zegt coördinator groeven en veiligheid Mike Lahaye.