Lanaken sluit aan bij de Statiegeldalliantie

Statiegeld op blikjes? Ook Lanaken doet er nu aan mee. In ons land pleiten 140 gemeenten, bedrijven en organisaties voor een snelle invoering van statiegeld. Ze zijn allen aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Het principe van statiegeld is eenvoudig: bovenop de prijs van een plastic fles of een blikje, betaalt men iets extra’s. Dat geld recupereert men op het moment dat men de lege verpakking terug inlevert in de winkel.

 1. Bram Meyers wil zich met België plaatsen voor EK futsal in Nederland: “We gaan in de thuiswedstrijden tegen Finland en Montenegro voluit voor winst”
  Futsal Eerste nationale

  Bram Meyers wil zich met België plaatsen voor EK futsal in Nederland: “We gaan in de thuiswed­strij­den tegen Finland en Montenegro voluit voor winst”

  Het zijn drukke tijden voor Maasmechelaar Bram Meyers. Deze week is de goalie van Halle-Gooik op stage met zijn clubteam. Aansluitend trekt hij met de Futsal Red Devils op afzondering in Luik. Daar bereidt het nationaal futsalteam de kwalificatiewedstrijden voor het EK tegen Finland en Montenegro voor. “We zijn echt gefocust op dat EK en willen met zes op zes een goede start nemen”, klinkt Meyers vastberaden.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen