Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP / EPA

Juwelen en geld gestolen in Lanaken

LanakenDieven hebben zaterdag toegeslagen in een appartement aan de Walstraat in Lanaken.

 1. Notarisvilla bij Pietersheim tegen de vlakte voor 18 luxe-appartementen: “Buurtbewoners moeten zich geen zorgen maken”
  PREMIUM
  Lanaken

  Notarisvil­la bij Pieters­heim tegen de vlakte voor 18 luxe-appartemen­ten: “Buurtbewo­ners moeten zich geen zorgen maken”

  Er heerst ongerustheid in Lanaken nu er een openbaar onderzoek loopt voor het bouwen van woonproject ‘Villadour' aan de Koning Albertlaan. De voormalige villa van notaris Boes gaat er mogelijk tegen de vlakte om plaats te maken voor 18 wooneenheden. “Een parel die verdwijnt voor zo’n massa beton”, zegt overbuur Roger Stijfs die een bezwaarschrift zal indienen. Maar projectontwikkelaar Eric Leemans belooft net die groene parel te behouden.
 2. “Pauwengraaf wordt groener, smaller en gezelliger”: Maasmechelen gaat de strijd aan tegen hoge leegstand
  PREMIUM
  Maasmechelen

  “Pauwen­graaf wordt groener, smaller en gezelliger”: Maasmeche­len gaat de strijd aan tegen hoge leegstand

  De Pauwengraaf in Maasmechelen is al decennia lang het handelscentrum van de gemeente, maar kent vandaag te veel leegstand. De gemeente gaat nu 2,7 miljoen euro investeren in een metamorfose van de winkelstraat met focus op vergroenen én gezelligheid. “Het zal niet zomaar om wat bloemenperkjes gaan”, weet Herbert Coox, schepen van Toerisme (Open Vld).