Internationaal Kunstcentrum Glo’Art opent de deuren

Na eerst vier jaar beperkt toegankelijk te zijn geweest voor genodigden, gaat het internationaal kunstcentrum Glo’Art het weekend van 20 tot en met 23 juni open voor het brede publiek.

 1. Marino Keulen (Open Vld): "Nederlandse politie moet maar controleren op Belgen die funshoppen"

  Marino Keulen (Open Vld): "Nederland­se politie moet maar controle­ren op Belgen die funshoppen"

  Op het nieuws dat de burgemeester van Maastricht wegens drukte, van onder meer van Belgen, code rood afkondigde voor het centrum in de stad, reageerde burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken dat de Nederlandse politie die Belgen, die voor het funshoppen de grens oversteken, maar moet tegenhouden, controleren en beboeten. "Wij gaan aan de grens geen statische controles meer houden, want dat veroorzaakt nodeloos tijdverlies en sociale drama's voor de mensen die zich wel aan de regels houden en alleen de grens oversteken voor het werk, studies, familiebezoek of voor mantelzorg", aldus burgemeester Keulen zondag.
 2. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”
  Hechtel/Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg mag staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneka’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatsApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 3. Overvaller verrast man die ligt te slapen op de zetel in zijn huis: “ik wilde weten hoe laat het was”
  Lanaken

  Overvaller verrast man die ligt te slapen op de zetel in zijn huis: “ik wilde weten hoe laat het was”

  Een 23-jarige man uit Lanaken riskeert een stevige celstraf van 37 maanden omdat hij bij verschillende slachtoffers binnendrong in hun woning op zoek naar geld. Een 68-jarige man lag te slapen in zijn zetel toen hij plots wakker werd en zag hoe de overvaller zijn portefeuille met geld van de tafel griste. Hij kreeg een vuistslag op het hoofd.“Zijn deur stond open en ik zocht naar de klok want ik wilde weten hoe laat het was.”
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?