Hulp voor dieren van Oekraïense vluchtelingen

LanakenAlle steden en gemeenten uit Limburg kunnen via de infolijn van Beestig Genk vragen stellen voor ondersteuning met betrekking tot dieren van vluchtelingen uit Oekraïne.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Dat imago van ‘Klein Chicago’ hebben we afgeschud”: ‘Undercover’-acteurs en jongeren nemen met kunstexpo afscheid van stukje Sledderlo
  PREMIUM

  “Dat imago van ‘Klein Chicago’ hebben we afgeschud”: ‘Undercover’-ac­teurs en jongeren nemen met kunstexpo afscheid van stukje Sledderlo

  “Mensen noemen Sledderlo soms nóg een ‘moeilijke wijk’. Maar met veel engagement en liefde kan je elke buurt nieuw leven inblazen.” Vanaf mei telt de wijk, die vroeger als ‘ghetto’ werd bestempeld, twee appartementsblokken minder. Om de gebouwen een waardig afscheid te geven, zetten kunstenaars en ‘Undercover’-acteurs Gökhan Kizilbuga en Göhkan Girginol – samen met jongeren uit de wijk – de kunstexpo ‘Sledderlove’ op poten. “Als eerbetoon aan mijn eigen geboorteplek", zegt Gökhan Kizilbuga.
  Genk
 1. Onderneemster schenkt 500 paar kinderschoentjes aan slachtoffers aardbeving Turkije: “We zijn ontzettend dankbaar”
  PREMIUM

  Onderneem­ster schenkt 500 paar kinder­schoen­tjes aan slachtof­fers aardbeving Turkije: “We zijn ontzettend dankbaar”

  Hasan Düzgün uit Maasmechelen kreeg plots een berichtje van een onderneemster die na 25 jaar schoenwinkel te hebben uitgebaat een schenking wilde doen. Ze schonk liefst 500 paar kinderschoenen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Via de stad Genk worden de schoenen opgeslagen in een loods en binnenkort vervoerd naar het rampgebied.
  Genk, Maasmechelen
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Honderden Maasmechelaren naar infodag Spartacuslijn 2’: “Een goednieuwsshow? Eerst zien en dan geloven”
  PREMIUM

  Honderden Maasmeche­la­ren naar infodag Spartacus­lijn 2’: “Een goednieuws­show? Eerst zien en dan geloven”

  Een driehonderdtal Maasmechelaren keek maandagavond de plannen van de toekomstige Spartacuslijn 2 in. Opvallend genoeg bleek de meerderheid kritisch en dan vooral voor het ontdubbelen van de Rijksweg. De Werkvennootschap stond héél wat aanwezigen te woord, en bij momenten ging het er pittig aan toe. ‘Een utopie gemaakt door studiebureau’s', vond de ene. ‘De ideale toekomst', vond de andere. Wij gingen langs.
  Maasmechelen