Horeca creatief in crisissituatie

Nu de federale regering in versterkte fase 2 de horeca laat sluiten, zoeken de ondernemers zelf creatieve oplossingen. Zo blijken sommige frituren toch geopend en gaan chefs aan huis koken.

 1. Maar liefst 105 keer de terril op... Eric (50) doet het en wij gingen (eventjes) mee: “Sushi en pizza helpen mij naar boven”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Maar liefst 105 keer de terril op... Eric (50) doet het en wij gingen (eventjes) mee: “Sushi en pizza helpen mij naar boven”

  “Ik voel me in orde en zie het helemaal goed komen.” Eric Engelen (50) loopt met een brede lach op het gezicht terwijl hij zijn straffe stunt volbrengt. De politieman wil 8.848 hoogtemeters in één dag lopen en koos de mijnterril in Eisden uit om zijn stunt te doen: 105 keer naar de top. Wij gingen langs, wandelden één keer naar boven en deden vooral ons petje af.
 2. Serviceclub organiseert takeaway voor goede doelen: “Proeven van drie sterrenrestaurants in één menu”
  Bilzen/Tongeren

  Service­club organi­seert takeaway voor goede doelen: “Proeven van drie sterrenres­tau­rants in één menu”

  De coronacrisis gooit roet in het eten van Mossel One, een jaarlijks event op de Grote Markt van Tongeren waar traditiegewijs de eerste Zeeuwse mosselen van het land worden geserveerd. Serviceclub Fifty-One Haspengouw heeft in de plaats daarvan drie sterrenchefs kunnen overtuigen om een menu klaar te maken onder de noemer ‘Mixing the stars’. De opbrengst van de alternatieve actie gaat naar de Tongerse jeugdverenigingen en het Bilzense Klavertje 3, een school voor buitengewoon onderwijs.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug