Eerste sommelier David Aerts bij restaurant ralf Berendsen.
Volledig scherm
Eerste sommelier David Aerts bij restaurant ralf Berendsen. © Jempi Welkenhuyzen

David Aerts (Ralf Berendsen) is beste Limburgse sommelier

NeerharenDavid Aerts (41) is de provinciale winnaar van de wedstrijd ‘Sommelier of the Year 2022. De verkiezing ging door in Kortrijk en werd georganiseerd door Meyhui tafelaankleding, in samenwerking met Foodprint.  Aerts is gepassioneerd door wijn en werkt als sommelier bij het 2-sterren restaurant Ralf Berendsen in Domaine La Butte aux Bois.

 1. “Het verkeer zal niet opeens in rook opgaan”: oppositiepartijen kritisch voor plannen om Rijksweg te versmallen
  PREMIUM

  “Het verkeer zal niet opeens in rook opgaan”: oppositie­par­tij­en kritisch voor plannen om Rijksweg te versmallen

  De herinrichting van de Rijksweg van twee naar één rijvak in elke richting en een algemene snelheidsverlaging naar 50 en op sommige plaatsen 30 kilometer per uur, zorgt voor verdeeldheid in de gemeente. Oppositiepartijen N-VA en Vooruit zijn kritisch. “Niemand is tegen groen en leefbaarheid, maar het verkeer gaat niet opeens in rook opgaan", zegt Gerard Colson, fractieleider bij N-VA Maasmechelen. Het gemeentebestuur legt uit waarom het wél haalbaar is.
  Maasmechelen
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.