Crisiskaart helpt jongeren op moeilijke momenten

LanakenDe dienst Jeugd van de gemeente Lanaken ontwikkelde met diverse jeugdwelzijnspartners een crisiskaart. Die moet jongeren toelaten gratis en anoniem contact te zoeken wanneer ze door een moeilijke periode gaan. De kaart wordt verdeeld aan de 5e- en 6e jaars studenten van het middelbaar onderwijs.

 1. Harde kaakslag of eerlijker dan ooit? Gemeenteraad stemt veelbesproken belastingreglement ondernemers
  Maasmechelen

  Harde kaakslag of eerlijker dan ooit? Gemeente­raad stemt veelbespro­ken belasting­re­gle­ment onderne­mers

  De gemeenteraad heeft dinsdagavond het nieuwe belastingreglement voor zelfstandigen goedgekeurd. Unizo is daar niet over te spreken en heeft het over een ‘zwarte dag’. Volgens de meerderheid (CD&V en Open Vld) gaat het om een meer eerlijke belasting, terwijl voorheen sommige ondernemers géén en anderen net veel belastingen betaalden. “De zwaarste schouders zullen nu de zwaarste lasten dragen", zegt Raf Terwingen (CD&V) die het nieuwe reglement humaner en socialer noemt.
 2. Industriezone Tongeren-Oost krijgt nieuwe vrachtwagenparking
  Tongeren

  Industrie­zo­ne Tongeren-Oost krijgt nieuwe vrachtwa­gen­par­king

  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en burgemeester van Tongeren Patrick Dewael hebben zondagochtend de nieuwe vrachtwagenparking ter hoogte van het op- en afrittencomplex 32 van de E313 in Tongeren officieel geopend. Vlak naast de industriezone Tongeren-Oost, aan de huidige carpoolparking, is er door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe parking aangelegd die plaats biedt aan 44 vrachtwagens. Vlaams minister Peeters voorzag hiervoor 1,69 miljoen euro.