Buurtbewoners Smeermaas niet op de hoogte van uitbreiding steenfabriek Klinkers B.V.

SmeermaasBuurtbewoners aan de Brusselseweg en het Kleine Dijkje op de grens van Maastricht en Smeermaas kregen van Steenfabrikant Klinkers B.V. een schrijven met uitleg over de uitbreiding van het bedrijf. Dat werd verplicht door het stadsbestuur van Maastricht die de uitbreiding voorlopig van de agenda schrapte. Eerder had de buurt geprotesteerd dat men niet op de hoogte was gesteld van de plannen.  Nu blijken ook de omwonenden aan Belgische zijde van de grens niet te zijn ingelicht. De gemeente Lanaken neemt daarom contact op met het stadsbestuur in Maastricht.

 1. Maar liefst 105 keer de terril op... Eric (50) doet het en wij gingen (eventjes) mee: “Sushi en pizza helpen mij naar boven”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Maar liefst 105 keer de terril op... Eric (50) doet het en wij gingen (eventjes) mee: “Sushi en pizza helpen mij naar boven”

  “Ik voel me in orde en zie het helemaal goed komen.” Eric Engelen (50) loopt met een brede lach op het gezicht terwijl hij zijn straffe stunt volbrengt. De politieman wil 8.848 hoogtemeters in één dag lopen en koos de mijnterril in Eisden uit om zijn stunt te doen: 105 keer naar de top. Wij gingen langs, wandelden één keer naar boven en deden vooral ons petje af.
 2. Studenten maken ‘curvy’ kaarsen: “We willen taboe rond lichaamsvormen bespreekbaar maken”
  Hasselt/Bilzen/Tongeren

  Studenten maken ‘curvy’ kaarsen: “We willen taboe rond lichaams­vor­men bespreek­baar maken”

  ‘Curves Atelier’, zo heet het ondernemingsproject van vijf studenten uit Hasselt, Tongeren en Bilzen. Daarin staan handgemaakte kaarsen centraal, en dan vooral de verschillende vormen die voorkomen. “Het is een hulpmiddel om diversiteit bespreekbaar te maken, en om de schoonheid van verschillende lichaamsvormen in te zien”, verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Eefje Okkes (23) uit Tongeren.
 3. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten