Mariusz Marciniak in het hof van assisen in Tongeren, waar hij veroordeeld werd voor de moord op zijn schoonbroer
Volledig scherm
Mariusz Marciniak in het hof van assisen in Tongeren, waar hij veroordeeld werd voor de moord op zijn schoonbroer © Mine Dalemans

Bouwvakker schuldig aan moord op schoonbroer

De anders zo rustige bouwvakker Mariusz M. (53) stak op 28 februari 2017 zijn schoonbroer Dominik Szambelan (31) dood op het bedrijventerrein in Lanaken, waar de twee Polen samen werkten. Een overkill aan messteken, duidelijk bedoeld om te doden. Maar wel uitgelokt, pleitte de verdediging. De jury volgde niet en veroordeelde Mariusz voor moord. “Hij had het misdrijf voor ogen en heeft het ook effectief uitgevoerd.”

  1. Marco Goossens, amper vijf weken burgemeester en al afgeschilderd als ‘wolvenhater’: “Nee, wij zijn niet anti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”
    PREMIUM
    Oudsbergen

    Marco Goossens, amper vijf weken burgemees­ter en al afgeschil­derd als ‘wolvenha­ter’: “Nee, wij zijn niet an­ti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”

    Een roedel wolven die eens goed te keer gaat in Oudsbergen: meer was er niet nodig om de wereld kennis te laten maken met burgemeester Marco Goossens (CD&V). De opvolger van Lode Ceyssens staat amper vijf weken aan het roer en werd letterlijk voor de leeuwen - ja, wolven - gegooid. Eén Grote Bozen Wolvenfakkeltocht later kreeg hij termen als ‘probleemburgemeester’ en ‘wolvenhater’ naar het hoofd geslingerd, maar de arbeiderszoon laat zich niet uit het lood slaan. “Wij in Oudsbergen anti-wolf? We hebben nochtans 2,5 jaar perfect samengeleefd.”