De Maasvallei krijgt een groots kunstproject.
Volledig scherm
De Maasvallei krijgt een groots kunstproject. © Mine Dalemans

Bijna 3 miljoen euro voor opvolger van doorkijkkerkje in de Maasvallei: “Kunst brengt verhalen van landschap tot leven”

Het doorkijkkerkje van Borgloon is – met dank aan de passage van ‘Vive la vie’ – één van de Belgische hotspots in 2020. Ook de prachtige Maasvallei, die jaarlijks door ruim één miljoen mensen wordt bezocht, wil uitpakken met dergelijke kunstwerken in de natuur. Op voorstel van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regering nu groen licht gegeven voor dit grootschalig kunstproject. 

 1. Geheelonthouder krijgt vrijspraak na positieve cocaïnetest: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”
  Hasselt

  Geheelont­hou­der krijgt vrijspraak na positieve cocaïne­test: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”

  Hasselaar Fabio Nijssen (46) is bijna een jaar na een positieve cocaïnetest vrijgesproken door de politierechtbank. Vorig jaar werd hij in november door de politie aan de kant gezet en tot zijn eigen grote verbazing testte hij positief op cocaïne. “Terwijl ik nooit drink of drugs gebruik”, zucht hij. “Ik wil graag het debat over zulke testen aangaan met de bevoegde ministers.”
 2. Vijftiger verdooft 20 jaar lang zeer jonge meisjes met ‘vreemde Fanta’, misbruikt hen en filmt alles: 15 jaar cel
  PREMIUM

  Vijftiger verdooft 20 jaar lang zeer jonge meisjes met ‘vreemde Fanta’, misbruikt hen en filmt alles: 15 jaar cel

  Een 54-jarige man uit Lanaken is veroordeeld tot 15 jaar cel omdat hij 20 jaar lang zeer jonge slachtoffers verkrachtte en aanrandde. De meeste slachtoffers waren meisjes uit zijn directe omgeving, zelfs zijn eigen dochtertje. Het meisje was amper vijf jaar oud toen het misbruik plaatsvond. G.C. mengde regelmatig drugs en slaapmiddelen in een ‘slecht smakende Fanta’ voor hij toesloeg. Zijn woning hing vol camera’s die het misbruik registreerden. Online verspreidde de vijftiger ook tienduizenden kinderpornografische foto’s en filmpjes. “Hij liet de slachtoffers zelfs geloven dat het misbruik ‘normaal’ was.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery