Bewoners ‘In de Bruel’ slaan alarm: “Zelfs een raam open laten staan is er niet meer bij”

Omwonenden van ‘In de Bruel’ klagen over het vele autoverkeer in hun straat. Die wordt gebruikt als afrit van parking Molenweideplein in het centrum van Lanaken. Het verkeer is er erg druk en er wordt te snel gereden. 

2 reacties

 • jean petermans

  2 jaar geleden
  Tja, een circulatieplan invoeren zonder goed na te denken over de gevolgen voor de omwonenden.Je hoort het op vele plaatsen,,, de huidige verkeersdekundigen zijn misschien toch niet zo deskundig.
 • Ruth MoonDragon

  2 jaar geleden
  Sinds de verandering van de rijrichting van de Stationstraat en de Bessemer blijft het toch rondjes rijden in Lanaken. Vooral over de Molenweide. is echt milieu vervuilend.
 1. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 2. Geen derde Michelinster voor La Source: "Dat anderen het wél verwacht hadden, is voor ons een heel groot compliment”
  PREMIUM
  Lanaken

  Geen derde Michelin­ster voor La Source: "Dat anderen het wél verwacht hadden, is voor ons een heel groot compliment”

  De prestigieuze Michelingids heeft vandaag sterren toegekend aan verschillende restaurants. Een hoogdag voor de gastronomie, en zeker chef Viki Geunes van het Antwerpse Zilte dat zich voortaan het tweede driesterrenrestaurant van België mag noemen. Verwachting was ook dat Ralf Berendsen van La Source uit Lanaken aan de haal zou gaan met een derde Michelinster, maar dat is helaas niet gebeurd. “Ik ben helemaal niet teleurgesteld. Het feit dat er een tweede driesterrenrestaurant is bijgekomen, is een enorme motivatie voor onze sector”, aldus Berendsen.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"