Het verbindingskanaal Briegden-Neerharen in Lanaken.
Volledig scherm
Het verbindingskanaal Briegden-Neerharen in Lanaken. © Google Maps

Bejaarde man (92) dan toch overleden na val in kanaal

LanakenEen van de vier mensen die maandag in het verbindingskanaal Briegden-Neerharen is terechtgekomen, is dinsdag dan toch gestorven.

 1. Ook zo steun je de slachtoffers van de overstromingen: 99 euro om een marketingopleiding te volgen, gaat naar Rode Kruis
  Mechelen/Genk

  Ook zo steun je de slachtof­fers van de overstro­min­gen: 99 euro om een marketing­op­lei­ding te volgen, gaat naar Rode Kruis

  15.000 euro of meer inzamelen voor de slachtoffers van de overstromingen in ons land: dat doel stellen Mechelaar Eric Lippens (43) en zijn bedrijf Results&More voorop. Ze hebben zopas De Grootste Aula Van Vlaanderen gelanceerd. Wie 99 euro aan het Rode Kruis stort, kan in ruil een vierdelige cursus digitale marketing volgen. “De volledige opleiding kost normaal gezien 995 euro.”
 2. Honderden vrijwilligers zakken af naar de Maas voor grote opruimactie: “Toiletten, zetels en zelfs containers en een caravan... Dat komt even binnen ”
  PREMIUM
  Lanaken/Maasmechelen/Dilsen-Stokkem/Maaseik

  Honderden vrijwilli­gers zakken af naar de Maas voor grote opruimac­tie: “Toiletten, zetels en zelfs containers en een caravan... Dat komt even binnen ”

  Zaterdag startte een grote opruimactie aan de Maas, exact twee weken nadat het noodweer ons land trof. Heel wat vrijwilligers trokken daarvoor naar Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Maaseik, en ook in Lanaken melden liefst 230 helpende handen zich dit weekend aan. Cruciale hulp, “want ook hier heeft de Luikse miserie flink huisgehouden”, aldus Marino Keulen, burgemeester van Lanaken (Open VLD).