Vanochtend heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Maaseikersteenweg in Smeermaas bij Lanaken.
Volledig scherm
Vanochtend heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Maaseikersteenweg in Smeermaas bij Lanaken. © ENL

Auto belandt tegen brugleuning aan Maaseikersteenweg: twee lichtgewonden

LanakenOmstreeks 8 uur dinsdagochtend is een wagen om een nog onbekende reden tegen de reling van brug over het kanaal Briegden-Neerharen terechtgekomen. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen.

 1. Inspectie van Pater Sangersbrug stemt burgemeester hoopvol: “We verwachten dat alle verkeer snel weer over de brug mag”
  Maaseik/Maasmechelen

  Inspectie van Pater Sangers­brug stemt burgemees­ter hoopvol: “We verwachten dat alle verkeer snel weer over de brug mag”

  Vandaag werd in Maasmechelen en Maaseik de schade opgemeten aan het veerpont in Meeswijk en de Pater Sangersbrug. Hoewel het veerpont nog lang niet gebruiksklaar is, staat de brug er beter voor. Personenwagens zijn er alweer toegelaten, maar zwaarder verkeer nog niet. Hiervoor volgt later deze week nog een tweede inspectie. Burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere (Open VLD), is alvast positief.
 2. Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur
  Genk

  Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur

  Aan de Grotestraat in Genk heeft de politie van de zone CARMA in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig tegengehouden. Volgens de patrouille had de bestuurder dan ook een ‘bedenkelijke rijstijl’ en beging de vrouw enkele verkeersovertredingen. Toen de politie het voertuig tegenhield, trachtte de bestuurder nog van plaats te wisselen met een passagier, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleek ze niet over een rijbewijs te beschikken. Daarbovenop reed ze dronken rond. “De autosleutels werden daarom tijdelijk ingehouden zodat de eigenaar van de wagen die zelf kon afhalen”, aldus de lokale politie CARMA.
 3. Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigingen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteindelijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”
  PREMIUM
  Hasselt/Sint-Truiden

  Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigin­gen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteinde­lijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”

  Pukkelpop heeft tijdelijk de opbouw én de ticketverkoop van het festival stilgelegd, in afwachting van meer duidelijkheid rond de teststrategie. Het woord afgelasting wordt niet in de mond genomen, maar het zou wel een domper zijn voor de lokale verenigingen moest dat werkelijkheid worden. Al lijken zij begrip op te kunnen brengen voor dat scenario. “Tien jaar geleden hebben al de storm meegemaakt op Pukkelpop, waarbij er mensenlevens zijn gevallen. Zulke dingen wil je gewoon niet meemaken. Gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop”, klinkt het.