Procureur-generaal Bruno Coppin
Volledig scherm
PREMIUM
Procureur-generaal Bruno Coppin © Mine Dalemans

ASSISEN. Aanklager vordert 27 jaar cel voor Enrico Castigniani: “Hij ziet nog altijd niet in dat alleen hij verantwoordelijk is voor dit gruwelijk feit”

Lanaken/TongerenGisteren luisterde Enrico Castigniani gelaten naar het verdict van de jury, die hem veroordeelde voor de ‘geplande moord’ op zijn partner Inge Verstappen op 3 september 2018. Vandaag vorderde aanklager Bruno Coppin, die zwaar tilde aan de uitlokking die de verdediging had aangehaald, 27 jaar cel. “Dat is een kaakslag voor de nabestaanden van Inge. Hij betuigt daarmee geen oprechte spijt.”

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Van een paaseierenloop tot knutselen: met deze 10 tips haal jij alles uit de paasvakantie in Limburg
  PREMIUM

  Van een paaseieren­loop tot knutselen: met deze 10 tips haal jij alles uit de paasvakan­tie in Limburg

  De paashaas ontwaakt stilaan uit zijn winterslaap en maakt zich klaar voor een paasvakantie vol leuke activiteiten. Heb jij nog geen plannen voor tijdens de vakantie? Dan helpen wij je op weg met deze 10 tips. Van een paaseierenloop in Tongeren tot knutselen in Dilsen-Stokkem: met deze activiteiten in Limburg verveel je je geen seconde.
  Genk, Hasselt, Maasmechelen, Sint-Truiden, Tongeren
 3. Personeelstekort veroorzaakt kennistekort natuur: ‘Krachten zoveel mogelijk bundelen’

  Personeels­te­kort veroor­zaakt kenniste­kort natuur: ‘Krachten zoveel mogelijk bundelen’

  Terreinbeheerders hebben, net als provincies, een tekort aan menskracht, stelt LandschappenNL. Mede daardoor is er een tekort aan kennis over de staat van de natuur in de provincies, legt een woordvoerster uit. LandschappenNL reageert op de eerste adviezen van de Ecologische Autoriteit, die vrijdag onder meer stelde dat de provincies Zuid-Holland en Limburg nog te weinig inzicht hebben in de oorzaken van de slechte staat van vier Natura 2000-gebieden.
  Maastricht