Pastoor Jos Vanderlee enkele jaren geleden aan de voordeur van zijn woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Jos Vanderlee enkele jaren geleden aan de voordeur van zijn woning. © Mine Dalemans

Asielzoeker die priester aanvalt met slagersmes riskeert drie jaar cel: “Iemand die hulp aanbiedt zo behandelen, dat kan niet”

Op 31 juli 2016 viel asielzoeker A.D. priester Jos Vanderlee (70) in zijn woning aan de Koning Albertlaan in Lanaken aan met een slagersmes. Na de aanval vertelde priester Jos hoe hij tijdens het koffiezetten net op tijd merkte dat de Noord-Afrikaan plots met een ‘gigantisch mes’ op hem afstoof. De aanvaller verscheen vandaag voor de strafrechter en riskeert drie jaar cel. “Dat was niet de bedoeling. Het spijt me.”

 1. Na amok in recreatiedomeinen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatregelen in op Kapermolen
  Hasselt

  Na amok in recreatie­do­mei­nen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatrege­len in op Kapermolen

  Terwijl een recreatiedomein in Mechelen vandaag start met een identiteitscontrole om amokmakers te weren, houdt in Limburg het Hasseltse stadsbestuur het hoofd koel. “Als de hogere overheid beslist dat een identiteitscontrole overal van toepassing moet zijn, dan zorgen we daarvoor. Tot dan houden we de huidige maatregelen voor wat ze zijn”, zegt Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. PXL-lerarenopleider Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”
  PREMIUM
  Hasselt

  PXL-lerarenop­lei­der Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”

  Na een recordaantal van liefst 18.000 nominaties is Hanne Rosius (42) uit Bilzen vandaag verkozen tot Leraar van het Jaar 2022. Rosius werkt al 20 jaar als lerarenopleider PAV aan de Hogeschool PXL in Hasselt en is zo ook meteen de eerste lector van een hogeschool die deze titel krijgt. Met kleurrijke boeketten, lovende woorden van haar leerlingen én een persoonlijk liedje van Tijs Vanneste werd ze dinsdagmiddag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.