Darinka Thoné: "Twee appartementen onbewoonbaar verklaard, maar huurders blijven in hun kot."
Volledig scherm
Darinka Thoné: "Twee appartementen onbewoonbaar verklaard, maar huurders blijven in hun kot." © Jempi Welkenhuyzen

Appartementen onbewoonbaar verklaard: bewoners bang van brand of explosie

LanakenIn een appartementsblok aan de Waterstraat in Lanaken zijn twee appartementen onbewoonbaar verklaard. Er is sprake van brand- en ontploffingsgevaar. Bewoners voelen zich onveilig en vragen om de inwoners van de ongeschikte appartementen uit te zetten. Zonder succes blijkt.

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur
  Genk

  Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur

  Aan de Grotestraat in Genk heeft de politie van de zone CARMA in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig tegengehouden. Volgens de patrouille had de bestuurder dan ook een ‘bedenkelijke rijstijl’ en beging de vrouw enkele verkeersovertredingen. Toen de politie het voertuig tegenhield, trachtte de bestuurder nog van plaats te wisselen met een passagier, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleek ze niet over een rijbewijs te beschikken. Daarbovenop reed ze dronken rond. “De autosleutels werden daarom tijdelijk ingehouden zodat de eigenaar van de wagen die zelf kon afhalen”, aldus de lokale politie CARMA.
 3. B&B in watertoren Heukelom wordt binnenkort dan toch werkelijkheid: “Handdoek na zes jaar wachten bijna in de ring gegooid”
  PREMIUM
  Riemst

  B&B in watertoren Heukelom wordt binnenkort dan toch werkelijk­heid: “Handdoek na zes jaar wachten bijna in de ring gegooid”

  Het is officieel: de oude watertoren in Heukelom bij Riemst krijgt een nieuwe invulling. Zes jaar nadat projectontwikkelaar Jean-Marie Geurts van het Bilzense Wage het gebouw aan de haak sloeg, kan hij nagenoeg starten met de bouw van een B&B en een spiritueel centrum. Een hele opluchting, zo blijkt. “Het traject verliep tergend langzaam, maar we zijn heel blij dat we dit verhaal nu kunnen verderzetten.”