Wiskunde is weer leuk dankzij de nieuwe ijsbergmethode.
Volledig scherm
Wiskunde is weer leuk dankzij de nieuwe ijsbergmethode. © De Zonnebloem

Wiskunde is weer leuk met nieuwe methode in De Zonnebloem

KalkenGO! Basisschool De Zonnebloem in Kalken leert haar kinderen spelenderwijs rekenen met een nieuwe methode waarbij wiskunde ‘zichtbaar’ wordt gemaakt. Vandaag wordt dit succesvol uitgerold tot het vierde leerjaar.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Wetteren kiest voor nieuwe brug buiten centrum: “Tracé zorgt vooral voor veiligere schoolomgevingen, minder doorgaand verkeer en groenere centrumpleinen”
  PREMIUM

  Wetteren kiest voor nieuwe brug buiten centrum: “Tracé zorgt vooral voor veiligere schoolomge­vin­gen, minder doorgaand verkeer en groenere centrump­lei­nen”

  De nieuwe Scheldebrug in Wetteren zal bereikbaar zijn via de Voordestraat en door de weilanden van Ten-Ede om te landen op de Noordlaan. Alle actoren scharen zich unaniem achter dit ‘buitenscenario’. De komende jaren moeten wel nog een pak procedures worden doorlopen vooraleer de schop in de grond gaat. “En intussen hebben we tijd om heel wat flankerende maatregelen te nemen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Piet Van Heddeghem (Groen&Co).
  Wetteren
 3. De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent
  PREMIUM

  De paashaas komt eraan: 7 adresjes voor je paasbrunch in de regio Gent

  Het is weer bijna Pasen. Dat betekent paaseieren rapen, maar het is ook het ideale moment om te brunchen met de hele familie. Kijk jij al uit naar koffiekoeken, vers geperst fruitsap en chocolade eitjes? Wij zochten voor jou zeven plekjes uit in de regio Gent waar je het paasfeest op gepaste wijze kan vieren. Van Geuzenhof in Wetteren tot Franzgustav in Gent: hier smul je van een heerlijke brunch zonder zelf te moeten koken.
  Laarne
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.