De politie nam een aantal wagens in beslag.
Volledig scherm
De politie nam een aantal wagens in beslag. © Didier Verbaere

Vier wagens in beslag genomen en twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

Wetteren/Laarne/WichelenBij verkeerscontroles afgelopen weekend werden in de politiezone Wetteren, Laarne, Wichelen vier wagens in beslag genomen. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Aalsterse politie organiseer cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercriminaliteit meer dan verdubbeld sinds corona”
  Aalst

  Aalsterse politie organiseer cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercrimi­na­li­teit meer dan verdubbeld sinds corona”

  De Aalsterse politie heeft maandag en vrijdag in samenwerking met Child Focus en de federale gerechtelijke politie een opleiding georganiseerd om beter te kunnen handelen tegen cybercriminaliteit. Deze cijfers schieten sinds corona de hoogte in, dat merken ze ook in Aalst. “Sinds de start van corona is het aantal meldingen van 77 gestegen naar 244", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).