Gewichthefster Nina Sterckx (16) uit Laarne verbeterde al heel wat Belgische records.
Volledig scherm
Gewichthefster Nina Sterckx (16) uit Laarne verbeterde al heel wat Belgische records. © Didier Verbaere

Op bezoek bij Nina Sterckx (16), Belgisch toptalent gewichtheffen: “Ik ben een heel vriendelijk meisje, maar met mij wil je liever geen ruzie”

Nina Sterckx (16) uit Laarne geldt als één van de grootste talenten ooit in het Belgische gewichtheffen. Op het afgelopen wereldkampioenschap gewichtheffen in het Turkmeense Ashgabet verbeterde ze vorige week nog het 19 jaar oud record van Ingeborg Marx. Naast haar sportprestaties is Nina vooral een doodgewone tiener met dromen en de nodige dosis nuchterheid. “Maar let op, met mij wil je geen ruzie krijgen.”

  1. De coronacijfers in Laarne van maandag 19 oktober

    De coronacij­fers in Laarne van maandag 19 oktober

    In Laarne zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 33 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Laarne op 267 te liggen. Omdat Laarne meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.