Saartje De Gend doste zich uit voor de matchen van de Rode Duivels.
Volledig scherm
PREMIUM
Saartje De Gend doste zich uit voor de matchen van de Rode Duivels. © RV

Na drie ‘wondere' weken verliest Saartje (11) strijd tegen leukemie: “We hebben haar het slechte nieuws niet verteld”

KalkenHaar ouders dachten eerst aan een banale verkoudheid, maar Saartje De Gend uit Kalken bleek leukemie te hebben. Sinds eind augustus 2019 was het meisje in behandeling, maar afgelopen zondag verloor het dochtertje van Dave De Gend en Annick De Windt de ongelijke strijd tegen de vreselijke ziekte. Ze werd amper 11. Haar papa blikt terug op haar drie laatste ‘wondere weken’.

 1. LEVENSVERHAAL. Voetballer en cultfiguur Dave Gijsel (50) plots overleden: “Pure rock ’n roll op en naast het veld”
  PREMIUM
  EEKLO/MALDEGEM

  LEVENSVER­HAAL. Voetballer en cultfiguur Dave Gijsel (50) plots overleden: “Pure rock ’n roll op en naast het veld”

  Berucht, maar evenzeer geliefd, zowel bij vriend als vijand. De plotse dood van het Eeklose voetbalfenomeen en enfant-terrible Dave Gijsel (50) maakt veel emoties los. Een volksjongen die in de jaren negentig uitgroeide tot een echte cultfiguur en het bijna tot in de hoogste regionen van het profvoetbal schopte. De legende wil dat toenmalig Club Brugge-voorzitter Antoine Van Hove hem ooit wegplukte aan de toog van een Eekloos café om hem driekwartier later af te zetten op het trainingsveld van blauw-zwart. Maar Dave scoorde te graag, zowel op als naast het veld.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.