Fluo week in Macharius
Volledig scherm
Fluo week in Macharius © RV

Fluoweek in Sint-Macharius

LaarneDe Vrije Basisschool Sint-Macharius van Laarne hield een week lang activiteiten in het teken van fluo-zichtbaarheid en verkeersveiligheid.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Twee jaar geleden nog uit partij gegooid, nu is Walter Govaert opnieuw fractieleider van Open Vld: “We gaan ons bezighouden met de échte Wetterse problemen en oplossingen aanbieden”
  PREMIUM

  Twee jaar geleden nog uit partij gegooid, nu is Walter Govaert opnieuw fractielei­der van Open Vld: “We gaan ons bezighou­den met de échte Wetterse problemen en oplossin­gen aanbieden”

  Walter Govaert, maandenlang afwezig op het politieke toneel in Wetteren, is opnieuw fractieleider van Open Vld in de gemeenteraad, de partij waar hij nota bene werd buiten gegooid. Raadslid en fractieleider Paul Lauwers werd de dag ervoor op een ‘speciale’ bijeenkomst uit de fractie gegooid. Of Open Vld nationaal dit zomaar laat passeren, valt nog af te wachten gezien het brokkenparcours van de Wetterse liberalen.
  Wetteren
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.